Zawód Sommelier
czyli jak właściwie podawać i skutecznie sprzedawać wino w restauracji

Magazyn Wino
Zawód Sommelier
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
51,00 PLN
Nasza cena
43,32 PLN
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Według najprostszej definicji sommelier to nikt inny, jak kelner odpowiedzialny w restauracji za serwis napojów, ze szczególnym uwzględnieniem wina. Tylko tyle i aż tyle. W restauracjach, w których wino odgrywa równorzędną serwowanym potrawom rolę, funkcja sommeliera to coś znacznie więcej. Właściwym współczesnym określeniem wobec sommeliera będzie raczej menedżer restauracji odpowiedzialny za wino i inne napoje oraz cygara, funkcja ta bowiem wykracza daleko poza ramy klasycznego terminu "kelner".

Szczegóły

  • Rok wydania: 2007
  • Format: 14.5x23.5cm
  • Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
  • Tytuł: Zawód Sommelier
    Podtytuł: czyli jak właściwie podawać i skutecznie sprzedawać wino w restauracji
    Autor: Prange-Barczyński Tomasz
    Wydawnictwo: Magazyn Wino
    ISBN: 9788361241003
    Języki: polski
    Rok wydania: 2007
    Ilość stron: 160
    Format: 14.5x23.5cm
    Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
    Waga: 0.265 kg

    Recenzje