Diagnostyka laboratoryjna w dietetyce (Uszkodzona okładka)
PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
Nasza cena
98,24 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł
Outlet: uszkodzenie okładki bez wpływu na treść
W publikacji uwzględniono najnowsze standardy obowiązujące w wykonywaniu diagnostyki laboratoryjnej w celu rozpoznania lub potwierdzenia danej jednostki chorobowej. Autorzy przedstawili podstawowe wiadomości o głównych jednostkach chorobowych, w których dietetyk powinien modyfikować zalecenia żywieniowe. W każdym rozdziale będzie zawarta definicja danej jednostki chorobowej, możliwości wykonania badań biochemicznych w celu diagnostyki tej choroby (ewentualnie potwierdzenie jej rozpoznania) i zasady interpretacji wyników badań (norma, co oznacza wynik poniżej normy i powyżej normy) oraz zalecenia, jak te wiadomości wykorzystać w doborze i modyfikacji diety.
W publikacji uwzględniono najnowsze standardy obowiązujące w wykonywaniu diagnostyki laboratoryjnej w celu rozpoznania lub potwierdzenia danej jednostki chorobowej. Autorzy przedstawili podstawowe wiadomości o głównych jednostkach chorobowych, w których dietetyk powinien modyfikować zalecenia żywieniowe. W każdym rozdziale będzie zawarta definicja danej jednostki chorobowej, możliwości wykonania badań biochemicznych w celu diagnostyki tej choroby (ewentualnie potwierdzenie jej rozpoznania) i zasady interpretacji wyników badań (norma, co oznacza wynik poniżej normy i powyżej normy) oraz zalecenia, jak te wiadomości wykorzystać w doborze i modyfikacji diety.
Szczegóły
Autor: Lucyna Ostrowska, Karolina Orywal, Ewa Stefańska
Wydawnictwo: PZWL Wydawnictwo Lekarskie
ISBN: 9788320055849
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 344
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.56 kg