Europejski rynek cukru w warunkach globalizacji

UMCS
Europejski rynek cukru w warunkach globalizacji
Wysyłka:
1-3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
33,60 PLN
Nasza cena
31,70 PLN
Oszczędzasz 6%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 29,27 zł

Uważam, że przedstawione opracowanie stanowi wartościową pozycję, która ma potencjał, aby wzbogacić polski dorobek dotyczący tego ważnego rynku. Autorka porusza w pracy sprawy ważne i dotąd nieczęsto analizowane w kontekście rynku cukru, takie jak: konkurencyjność międzynarodowa krajowych i unijnych producentów, procesy globalizacyjne i ich wpływ na ten rynek, zmiany w strukturze światowej produkcji i in. Autorka identyfikuje źródła konkurencyjności unijnych producentów cukru oraz wskazuje na słabe strony tego rynku, które sprawiają, że traci on swoją pozycję na światowym rynku. Przeprowadzona analiza obejmuje długi okres oraz wszystkie etapy łańcucha podaży, od produkcji surowca, po przerób i handel cukrem, co świadczy o kompleksowości tego opracowania i stanowi wartościowy wkład do obecnego stanu wiedzy na poruszany temat. Monografia zawiera ciekawe wnioski i rekomendacje praktyczne przydatne dla interesariuszy rynku cukru.

Z recenzji dr hab. Agaty Malak-Rawlikowskiej, SGGW

Szczegóły

  • Rok wydania: 2021
  • Oprawa: Miękka
  • Tytuł: Europejski rynek cukru w warunkach globalizacji
    Autor: Anna Budzyńska
    Wydawnictwo: UMCS
    ISBN: 9788322794395
    Języki: polski
    Rok wydania: 2021
    Ilość stron: 204
    Oprawa: Miękka

    Recenzje