Jadalne kwiaty

Pascal
Jadalne kwiaty
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
59,90 PLN
Nasza cena
46,67 PLN
Oszczędzasz 23%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Ależ to jest piękna książka! Pobudzające kulinarną wyobraźnię przepisy, mnóstwo dobrze podanej wiedzy oraz pachnące, wibrujące kolorami i ciepłem zdjęcia Autorki… Natychmiast chcę to wszystko ugotować!

Maryla Musidłowska, dziennikarka Kuchnia+ i „Elle”

Rozszerzone wydanie – 186 przepisów na dania jak z bajki!

Słodkie pierwiosnki, kwaśne begonie, goryczkowe aksamitki, pikantne nasturcje – kwiaty mogą nie tylko przepięknie wyglądać, lecz także doskonale… smakować!

Małgorzata Kalemba-Drożdż wprowadza je do swojej kuchni nie w charakterze dekoracji, ale jako danie główne.

Rozsmakuj się w złocistej tarcie z kwiatami cukinii!

Oczaruj gości czekoladowym tortem fiołkowym i lodami z magnolii!

Zaserwuj pasztet z aksamitkami i kwiaty rzepaku w ostrym sosie!

Poznaj magiczny smak zupy z liliowca i skosztuj wyśmienitej nalewki pierwiosnkowej.

Jadalne kwiaty to niezwykła książka kucharska. Dowiesz się, jakich kwiatów trzeba unikać, a jakie są w pełni bezpieczne, jak je zbierać i przechowywać, oraz przede wszystkim – jak przyrządzić z nich pyszne potrawy.

Małgorzata Kalemba-Drożdż – autorka książek Pyszne chwasty, Jadalne kwiaty, Smakowite drzewa i Skarby ogrodu (2021). Prowadzi blog kulinarny Trochę Inna Cukiernia. Z entuzjazmem promuje jedzenie kwiatów i dzikich roślin. Pochodzi z Krakowa. Doktor biochemii. Mama dwójki dzieci.




Szczegóły

  • Rok wydania: 2021
  • Format: 16.5x23.5cm
  • Oprawa: Twarda
  • Tytuł: Jadalne kwiaty
    Autor: Małgorzata Kalemba-Drożdż
    Wydawnictwo: Pascal
    ISBN: 9788381037167
    Języki: polski
    Rok wydania: 2021
    Ilość stron: 360
    Format: 16.5x23.5cm
    Oprawa: Twarda

    Recenzje