Konopne gotowanie
Znak Koncept
Wysyłka:
Pojutrze (poniedziałek 2024-11-04)
Sugerowana cena
Nasza cena
56,66 PLN
Oszczędzasz 20%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 38,82 zł
Orgia smaków, która pobudza zmysły i poprawia nastrój – nie tylko dla wielbicieli marihuany
Marihuanę wykorzystywano w kuchni od zarania dziejów. Jednak dopiero teraz podbija ona kulinarny świat. Jedzenie terapeutyczne działa dwustopniowo: po pierwsze wspomaga walkę z chorobami dzięki substancjom leczniczym, a po drugie poprawia humor i łagodzi stres. Korzyści zdrowotne spożywania marihuany w posiłkach zostały naukowo udowodnione.
Konopne gotowanie to jedyne takie kompendium. Znajdziesz w nim pełną, usystematyzowaną i podaną w bardzo przystępny sposób wiedzę na temat marihuany.
Dzięki tej książce:
Marihuanę wykorzystywano w kuchni od zarania dziejów. Jednak dopiero teraz podbija ona kulinarny świat. Jedzenie terapeutyczne działa dwustopniowo: po pierwsze wspomaga walkę z chorobami dzięki substancjom leczniczym, a po drugie poprawia humor i łagodzi stres. Korzyści zdrowotne spożywania marihuany w posiłkach zostały naukowo udowodnione.
Konopne gotowanie to jedyne takie kompendium. Znajdziesz w nim pełną, usystematyzowaną i podaną w bardzo przystępny sposób wiedzę na temat marihuany.
Dzięki tej książce:
- dowiesz się, jak uzyskać receptę na medyczną marihuanę i jak to lekarstwo przyjmować,
- poznasz przepisy na potrawy, które kuszą oczy, cieszą brzuchy i śnią się po nocach – a są to sny piękne 😊,
- odkryjesz bazowe ekstrakcje z użyciem suszu konopnego – stąd już tylko krok od tworzenia własnych kompozycji,
- przeniesiesz się do świata weed pairingu – nauczysz się łączyć składniki swoich ulubionych dań z terapeutyczną rośliną, która zaskakuje różnorodnością aromatów,
- wyniesiesz swoje kulinarne umiejętności na wyżyny.
Stonerchefowie to prawdziwi eksperci w dziedzinie konopnego gotowania. Dzielą się swoimi sekretami i recepturami na:
- kofty wołowe z miętową rajitą,
- płonący makaron z sosem serowym,
- ptysie ze śmietaną mango pod truskawkową kruszonką,
- chałwę z miodem, pistacjami i truskawkami.
Poznaj fantastyczne smaki, jakich nie spotkasz nawet w najlepszych restauracjach, i wyrusz w podróż do kulinarnego Disneylandu!
------------------------------------------------------------------------------------
Jesteśmy psychologami, którzy żyją ze sobą w kompletnej symbiozie. Szerzymy wiedzę o konopiach, a w naszej kuchni powstają rozpustne dzieła sztuki. Zawodowo zajmujemy się tworzeniem treści popularnonaukowych o marihuanie na rynku amerykańskim; od ponad 5 lat analizujemy badania naukowe i przekazujemy tę wiedzę w przystępny sposób, zwiększając świadomość na temat konopi wśród największej społeczności użytkowników marihuany na świecie. Naszą wiedzę i doświadczenie przenieśliśmy na rodzimy grunt w postaci „Weedukacji”, którą prowadzimy jako Stonerchefowie. Szerszej publiczności daliśmy się poznać pierwszym ślubem konopnym w Polsce. Nasze życiowe motto brzmi: „Można? Można!”.
Szczegóły
Autor: Anita Kilian-Kuźniewicz, Piotr Kuźniewicz
Wydawnictwo: Znak Koncept
ISBN: 9788324073719
Języki: polski
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 256
Format: 16.9 x 23.4 cm
Oprawa: Twarda
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Kuchnie świata.
W wersji KETO
W wersji KETO
Zwierciadło
Suknia ślubna
Znak Literanova
Miasto z mgły
Muza
Mój szef Mój AS
Darwood Melissa
Dziecko od A do Z
Mamania
Sun Zi i jego Sztuka wojny
Polskie Towarzystwo Geopolityczne
Projekt Hail Mary
Akurat
Krew
Filia