242 miejsca w Grecji, które warto zaobaczyć, żeglując.
Przewodnik
Nautica
Wysyłka:
Dzisiaj
Sugerowana cena
Nasza cena
55,36 PLN
Oszczędzasz 21%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 47,05 zł
Ta książka z założenia ma być inna od wszystkich, tak by nie był to kolejny przewodnik opisujący typowe turystyczne atrakcje. Podróżując przez prawie 30 lat po Grecji, czy to samochodem, czy jachtem, staraliśmy się̨ odkryć jak najwięcej ciekawych i nieoczywistych miejsc. Niektóre z nich są̨ tak mało znane, że nawet nasi przyjaciele mieszkający w Grecji dowiedzieli się̨ o ich istnieniu dopiero od nas. Zdajemy sobie sprawę̨, że jest to tylko niewielka cześć́ tego, co chcielibyśmy przybliżyć Czytelnikom, ale ogranicza nas objętość. Niech nikogo nie dziwi dobór miejsc – pominęliśmy wiele klasycznych, jak chociażby Meteory, Olimp czy Knossos i Chania na Krecie, bo są̨ one opisane w większości przewodników. Chcieliśmy przedstawić́ taką Grecję, jaką poznawaliśmy i odkrywaliśmy przez wiele lat, Grecję, która zauroczyła nas swoją odmiennością̨. Chcemy pokazać́, że można tu znaleźć́ wszystko: góry, rzeki, morza, wąwozy, jaskinie, wodospady, a nawet pustynie.
Elżbieta i Piotr Kasperaszek
Liczne zdjęcia, mapy i ikony ułatwiające nawigację po opisywanych atrakcjach sprawiają̨, że książka pozwala w łatwy i wygodny sposób zaplanować́ żeglarskie zwiedzanie opływanych okolic. Zawiera także praktyczne wskazówki związane z postojami i kotwiczeniem jachtu.
O autorach
ELŻBIETA I PIOTR KASPERASZEK to żeglarze i podróżnicy, miłośnicy i wybitni znawcy Grecji, którą traktują̨ jak swoją drugą ojczyznę̨, spędzając w tym kraju każdą̨ wolną chwilę. Autorzy sześciu przewodników żeglarskich po Grecji (nagradzanych prestiżowymi nagrodami) oraz licznych artykułów publikowanych na łamach „Żagli” i „Jachtingu”. Z zamiłowania Piotra do dobrej kuchni i gotowania powstała także doskonała książka kucharska Moja kuchnia grecka. Przepisy z tawerny i kambuza.
Elżbieta i Piotr Kasperaszek
Liczne zdjęcia, mapy i ikony ułatwiające nawigację po opisywanych atrakcjach sprawiają̨, że książka pozwala w łatwy i wygodny sposób zaplanować́ żeglarskie zwiedzanie opływanych okolic. Zawiera także praktyczne wskazówki związane z postojami i kotwiczeniem jachtu.
O autorach
ELŻBIETA I PIOTR KASPERASZEK to żeglarze i podróżnicy, miłośnicy i wybitni znawcy Grecji, którą traktują̨ jak swoją drugą ojczyznę̨, spędzając w tym kraju każdą̨ wolną chwilę. Autorzy sześciu przewodników żeglarskich po Grecji (nagradzanych prestiżowymi nagrodami) oraz licznych artykułów publikowanych na łamach „Żagli” i „Jachtingu”. Z zamiłowania Piotra do dobrej kuchni i gotowania powstała także doskonała książka kucharska Moja kuchnia grecka. Przepisy z tawerny i kambuza.
Szczegóły
Podtytuł: Przewodnik
Autor: Elżbieta Kasperszak, Piotr Kasperszak
Wydawnictwo: Nautica
Kod paskowy: 9788366846111
ISBN: 978-83-66846-11-1
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 160
Format: 16.5x23.5 cm
Oprawa: zintegrowana