Kalimera. Grecka kuchnia radości
Kalimera. Grecka kuchnia radości.
Słońce, ludzie i jedzenie – oto kwintesencja smaku Grecji!
Dionisios Sturis odkrywa sekrety najlepszych greckich potraw w barwnej opowieści o kraju, w którym się urodził. Jest to nietypowa książka kucharska, w której przewodnik po krainie smaków i zapachów zmienia się w piękną opowieść o rodzinie i miłości do gotowania. To także ciekawa opowieść o Grecji i jej mieszkańcach. Tu gotuje się rodzinnie, myśląc o biesiadzie, bo Grecy wiedzą, że przy stole dzieją się najpiękniejsze i najradośniejsze rzeczy, a gotowaniem jesteśmy w stanie przekazać więcej niż słowami.
Grecję opisaną przez Sturisa poznajemy wszystkimi zmysłami. Zapach faszerowanych warzyw przenika się ze smakiem cynamonu, oliwek i oregano. Deser kusi czasem pomarańczą, aromatycznym orzechem i wanilią, a czasem kokosem, goździkami i gałką muszkatołową.
Kalimera! Dzień dobry! Przysiądź się do wspólnego stołu i ucztujmy!
Szczegóły
Autor: Dionisios Sturis
Wydawnictwo: Wielka Litera
ISBN: 9788380326255
Języki: polski
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 272
Format: 19.7x24.6 cm
Oprawa: Twarda
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
wyd. II
wyd.II