Szanse i ograniczenia rozwoju rynku żywności ekologicznej w Polsce

Difin
Szanse i ograniczenia rozwoju rynku żywności ekologicznej w Polsce
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
51,10 PLN
Nasza cena
46,48 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 44,18 zł

Rolnictwo ekologiczne jest uznawane za jeden z podstawowych elementów zrównoważonego rozwoju i tym samym za jeden z głównych czynników poprawy warunków gospodarowania i życia na terenach wiejskich. Polska ma stosunkowo duży potencjał rozwoju tej metody produkcji, jednak warunkiem dalszego jego wzrostu jest efektywnie funkcjonujący rynek żywności ekologicznej. Niniejsza książka koncentruje się na trzech sferach tego rynku: przetwórstwie, dystrybucji (głównie poprzez kanał specjalistyczny) oraz zachowaniach konsumentów ekożywności.

Książka ta stanowi diagnozę obecnego stanu rynku żywności ekologicznej i wskazuje na jego główne problemy, determinanty i perspektywy dalszego rozwoju. Monografia omawia również zmiany, jakie zaszły na rynku ekożywności w ostatnim czasie i prezentuje rekomendacje dla jego uczestników oraz instytucji publicznych odpowiedzialnych za rozwój rolnictwa ekologicznego.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2021
  • Oprawa: Miękka
  • Tytuł: Szanse i ograniczenia rozwoju rynku żywności ekologicznej w Polsce
    Autor: Joanna Smoluk-Sikorska
    Wydawnictwo: Difin
    ISBN: 9788366491854
    Języki: polski
    Rok wydania: 2021
    Ilość stron: 136
    Oprawa: Miękka

    Recenzje

    Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: