Tartine Bread. Chleb z najlepszej piekarni świata (Uszkodzona okładka)
Znak JednymSłowem
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
Nasza cena
42,46 PLN
Oszczędzasz 30%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł
Outlet: uszkodzenie okładki bez wpływu na treść
W małej piekarni Tartine w San Francisco wypieki znikają z półek każdego dnia w ciągu godziny od wyjęcia z pieca!
Nic dziwnego, skoro powstaje tam najlepszy chleb na świecie.
Tajemnicą Tartine jest autorska metoda przygotowania chleba, opracowana przez Chada Robertsona. Szkolił się on pod okiem mistrzów, ale sztukę wypiekania idealnego chleba zdefiniował na nowo zupełnie sam.
Powstał chleb na naturalnym zakwasie, o głębokim smaku i niewiarygodnie chrupiącej skórce, odsłaniającej delikatny, perłowy miękisz. Chleb pachnący wszystkimi aromatami mąki. Właściciel Tartine poświęcił dwie dekady życia na opracowanie receptury, ale ty możesz zrobić taki chleb w 24 godziny. W domu, własnymi rękami.
„Najpiękniejsza książka o chlebie”. „The New York Times”
„To nie jest zwykła książka kulinarna o pieczeniu chleba! Każde zdanie, każda linijka tekstu są bardzo ważne, aby zrozumieć, jak to z chlebem jest. I żeby po dotarciu do ostatniej kropki osiągnąć sukces!” Kuchennymi Drzwiami
„Tartine Bread to nie jest typowa książka kucharska. To wykład, know how wypiekania chleba oraz zapis filozofii człowieka, który poświęcił temu swoje życie”. Monika Walecka, właścicielka piekarni Cała w Mące
W małej piekarni Tartine w San Francisco wypieki znikają z półek każdego dnia w ciągu godziny od wyjęcia z pieca!
Nic dziwnego, skoro powstaje tam najlepszy chleb na świecie.
Tajemnicą Tartine jest autorska metoda przygotowania chleba, opracowana przez Chada Robertsona. Szkolił się on pod okiem mistrzów, ale sztukę wypiekania idealnego chleba zdefiniował na nowo zupełnie sam.
Powstał chleb na naturalnym zakwasie, o głębokim smaku i niewiarygodnie chrupiącej skórce, odsłaniającej delikatny, perłowy miękisz. Chleb pachnący wszystkimi aromatami mąki. Właściciel Tartine poświęcił dwie dekady życia na opracowanie receptury, ale ty możesz zrobić taki chleb w 24 godziny. W domu, własnymi rękami.
- Wszystko o technikach fermentacji i podstawowym chlebie Tartine.
- Od bochenka Tartine i bagietek, przez pizzę, po brioszki, croissanty i angielskie muffiny.
- Oryginalne pomysły na posiłki z czerstwego chleba.
„Najpiękniejsza książka o chlebie”. „The New York Times”
„To nie jest zwykła książka kulinarna o pieczeniu chleba! Każde zdanie, każda linijka tekstu są bardzo ważne, aby zrozumieć, jak to z chlebem jest. I żeby po dotarciu do ostatniej kropki osiągnąć sukces!” Kuchennymi Drzwiami
„Tartine Bread to nie jest typowa książka kucharska. To wykład, know how wypiekania chleba oraz zapis filozofii człowieka, który poświęcił temu swoje życie”. Monika Walecka, właścicielka piekarni Cała w Mące
Szczegóły
Autor: Robertson Chad
Wydawnictwo: Znak JednymSłowem
ISBN: 9788324073573
Tłumacz: Hikiert-Bereza Anna
Języki: polski
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 304
Format: 20.5x25.0 cm
Oprawa: Twarda
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Italia do zjedzenia
Buchmann
Portugalia do zjedzenia
Buchmann
Pory roku. Tom 1. Jesień
W.A.B.
Stambuł do zjedzenia
Buchmann
Ulicznicy
Officyna
Pory roku. Zima. Tom 2
W.A.B.
Pory roku. Wiosna. Tom 3
W.A.B.
GELATO. Włoskie lody, sorbety i inne słodkości
Znak Koncept
Lato Pory roku Tom 4
W.A.B.