Wyposażenie i zasady bezp. w gastronomii. podr.

WSiP
Wyposażenie i zasady bezp. w gastronomii. podr.
Wysyłka:
2 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
89,80 PLN
Nasza cena
81,64 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 63,95 zł

Znany i lubiany podręcznik, który wprowadza uczniów w zagadnienia bezpiecznej obsługi urządzeń używanych w zakładach gastronomicznych poprawiony i uaktualniony. Pozbawiony zbyt szczegółowych charakterystyk materiałów (okazały się niepotrzebne uczniom), uzupełniony o omówienie nowych technologii stosowanych w gastronomii anti-griddle, thermomix, pacojet i wiele innych. Przedstawiono także zasady bezpiecznego przygotowywania dań kuchni molekularnej np. pracy z ciekłym azotem.
Autorki kładą nacisk na kwestie minimalizacji negatywnego wpływu zakładów gastronomicznych na środowisko, nie tylko wskazując konkretne rozwiązania technologiczne (oszczędność energii, wody, fotowoltaika, segregacja odpadów), ale także uczulając ucznia na tę problematykę.
Treść publikacji uzupełniają liczne fotografie i rysunki wyjaśniające zasady działania poszczególnych urządzeń. Kody QR kierują do filmów, które prezentują szczegółowo charakterystykę i obsługę wybranego sprzętu gastronomicznego.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2021
  • Tytuł: Wyposażenie i zasady bezp. w gastronomii. podr.
    Autor: Agnieszka Kasperek, Marzanna Kondratowicz
    Wydawnictwo: WSiP
    ISBN: 9788302196287
    Rok wydania: 2021

    Recenzje