Cztery pory roku na Polanie Smaków
Słowne (dawniej Burda Książki)

Wysyłka:
Jutro (poniedziałek 2025-02-24)
Sugerowana cena
Nasza cena
19,99 PLN
Oszczędzasz 72%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 19,99 zł
Dawniej kuchnią rządził odwieczny rytm czterech pór roku.
Gotowało się z tego, co było akurat dostępne, a na pewne smaki trzeba było czekać przez cały rok. Andrzej Polan, utytułowany szef kuchni, który w swojej pracy lubi sięgać do podstaw, tym razem postanowił przybliżyć czytelnikom nieco zapomnianą koncepcję gotowania sezonowo i lokalnie. Potrawy przyrządzane z dostępnych w regionie składników są zdrowe, a odkrywając smakowite patenty naszych przodków, możemy na powrót zakochać się w polskiej kuchni.
Wyrusz w niezwykłą kulinarną podróż w duchu „cudze chwalicie, swego nie znacie”.
Wybierz się w niepowtarzalną kulinarną podróż po Polsce. Książka podzielona jest na cztery segmenty: wiosnę, lato, jesień i zimę. Znajdziesz w niej przepisy na wyśmienite dania z lokalnych składników, przygotowane w zgodzie z prastarym rytmem czterech pór roku. Są to zarówno proste inspiracje na codzienny obiad, jak i te bardziej skomplikowane – zawsze jednak mocno osadzone w realiach czasu i regionu. Polska to piękny kraj, który ma Ci do zaoferowania prawdziwe kulinarne cuda. Biesiaduj z przyjaciółmi i smakuj chwile.
Gotowało się z tego, co było akurat dostępne, a na pewne smaki trzeba było czekać przez cały rok. Andrzej Polan, utytułowany szef kuchni, który w swojej pracy lubi sięgać do podstaw, tym razem postanowił przybliżyć czytelnikom nieco zapomnianą koncepcję gotowania sezonowo i lokalnie. Potrawy przyrządzane z dostępnych w regionie składników są zdrowe, a odkrywając smakowite patenty naszych przodków, możemy na powrót zakochać się w polskiej kuchni.
Wyrusz w niezwykłą kulinarną podróż w duchu „cudze chwalicie, swego nie znacie”.
Wybierz się w niepowtarzalną kulinarną podróż po Polsce. Książka podzielona jest na cztery segmenty: wiosnę, lato, jesień i zimę. Znajdziesz w niej przepisy na wyśmienite dania z lokalnych składników, przygotowane w zgodzie z prastarym rytmem czterech pór roku. Są to zarówno proste inspiracje na codzienny obiad, jak i te bardziej skomplikowane – zawsze jednak mocno osadzone w realiach czasu i regionu. Polska to piękny kraj, który ma Ci do zaoferowania prawdziwe kulinarne cuda. Biesiaduj z przyjaciółmi i smakuj chwile.
Szczegóły
Autor: Andrzej Polan
Wydawnictwo: Słowne (dawniej Burda Książki)
ISBN: 9788382510010
Języki: polski
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 200
Format: 20.4x26.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.4 kg
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Kulisy Kulinarnej Akademii
Editio
Ewa gotuje ulubione
Promiss
Mistrz Smaku Gotuj z najlepszymi
Autorskie przepisy uczestników i jurorów akcji Mistrz Smaku
Autorskie przepisy uczestników i jurorów akcji Mistrz Smaku
Słowne (dawniej Burda Książki)