Czekolada. Szkoła cukiernictwa

Jedność
Czekolada. Szkoła cukiernictwa
Wysyłka:
Dzisiaj
Sugerowana cena
119,00 PLN
Nasza cena
82,26 PLN
Oszczędzasz 31%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 72,49 zł

Mistrzowie cukiernictwa prestiżowej szkoły Le Cordon Bleu, która swoim zasięgiem obejmuje już 20 krajów na całym świecie, prezentują 180 przepisów na łakocie z czekoladą w roli głównej. W kolejnych rozdziałach tej książki można znaleźć receptury na ciasta, ciasteczka, desery, musy, kremy, lody, napoje oraz trufle czekoladowe. Wszystkie opatrzone zostały pięknymi fotografiami.

Oprócz tego krok po kroku zilustrowane zostały sekretne techniki, na przykład temperowania czekolady czy wykonywania czekoladowych dekoracji.

Dodatkowo książka zawiera słowniczek, w którym wyjaśniono poszczególne terminy cukiernicze.

Odbiorcy:
  • osoby, które uwielbiają czekoladę we wszelkiego rodzaju słodkościach
  • wszyscy, którzy chcą poznać podstawowe techniki przygotowania we własnej kuchni wyśmienitych ciast, ciasteczek i deserów na bazie czekolady
  • a także osoby, które poszukują szerokiego wyboru przepisów: począwszy od prostych domowych, poprzez wielkie klasyki ciastkarstwa, aż po oryginalne i zaskakujące receptury
Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę:
  • zawiera ponad 180 najlepszych przepisów sygnowanych przez elitarną szkołę Le Cordon Bleu
  • wszystkie przepisy są oparzone pięknymi fotografiami
  • dodatkowo szefowie kuchni dzielą się z Czytelnikiem swoimi poradami
  • zawarte w książce przepisy gwarantują przygotowanie wyjątkowo smacznych łakoci

Szczegóły

  • Rok wydania: 2022
  • Format: 23.0 x 29.0 cm
  • Oprawa: Twarda
  • Tytuł: Czekolada. Szkoła cukiernictwa
    Wydawnictwo: Jedność
    ISBN: 9788381444484
    Tytuł oryginału: Petit Larousse du Chocolat Le Cordon Bleu
    Język oryginału: francuski
    Tłumacz: Banach Magdalena
    Języki: polski
    Rok wydania: 2022
    Ilość stron: 432
    Format: 23.0 x 29.0 cm
    Oprawa: Twarda
    Waga: 2.08 kg

    Recenzje

    Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: