Kuchnia wege bogata w białko. Ponad 85 rewolucyjnych przepisów na wegańskie dania pełne protein

Publicat
Kuchnia wege bogata w białko. Ponad 85 rewolucyjnych przepisów na wegańskie dania pełne protein
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze
Sugerowana cena
64,90 PLN
Nasza cena
50,34 PLN
Oszczędzasz 23%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 39,56 zł

Zaczynasz swoją przygodę z weganizmem lub innym sposobem żywienia wykluczającym mięso i chcesz się dowiedzieć, jakie roślinne produkty są bogatym źródłem białka? A może od lat stosujesz taką dietę i szukasz pomysłu na to, jak wzmocnić organizm i poprawić kondycję? Ta książka zawiera wszystko, czego potrzebujesz. Robin Robertson rozprawia się w niej z wciąż pokutującym mitem, że trudno dostarczać sobie białka na diecie wegańskiej. Autorka jest pionierką proteinowej rewolucji – ruchu upowszechniającego wiedzę na temat białka pochodzenia roślinnego, znajdującego się w warzywach, owocach, produktach zbożowych oraz nasionach i orzechach. Znajdziesz tutaj ponad 85 wyjątkowych przepisów na wysokobiałkowe potrawy, a także praktyczny przewodnik po produktach roślinnych będących prawdziwymi bombami proteinowymi.
 
***

„Książka Robin Robertson pokazuje, że niektóre z najbardziej wartościowych produktów roślinnych są zarazem bogatym źródłem białka. Tym samym stanowi nieocenioną pomoc dla osób pragnących poprawić zdrowie dzięki diecie roślinnej”.

 
Michael Greger, autor bestsellera „Jak nie umrzeć przedwcześnie"

„Gdy rośniemy, zapotrzebowanie naszego organizmu na białko się zwiększa. Niektóre osoby potrzebują go więcej niż inne, co wynika z ich trybu życia i predyspozycji genetycznych. Skąd wiedzieć, jaka ilość jest odpowiednia? Jak zadbać o to, by zapewnić sobie właściwą ilość białka najwyższej jakości? Odpowiedź na te i wiele innych pytań znajdziesz w książce «Kuchnia wege bogata w białko». Stosuj się do zawartych w niej rad i wskazówek, a zyskasz dwie rzeczy: po pierwsze pokochasz jedzenie, a po drugie twoje ciało będzie ci za to wdzięczne”.
John Robbins, dyrektor i współzałożyciel ruchu Food Revolution Network, autor książki „Głosy rewolucji żywnościowej”

Kraj produkcji: Polska

Producent:
Publicat S.A.
ul. Chlebowa 24
61-003 Poznań (Polska)
tel: 616529252
email: publicat@publicat.pl


Szczegóły

  • Rok wydania: 2023
  • Format: 19.1 x 23.5 cm
  • Oprawa: miękka
  • Tytuł: Kuchnia wege bogata w białko. Ponad 85 rewolucyjnych przepisów na wegańskie dania pełne protein
    Autor: Robin Robertson
    Wydawnictwo: Publicat
    ISBN: 9788327126771
    Języki: polski
    Rok wydania: 2023
    Ilość stron: 192
    Format: 19.1 x 23.5 cm
    Oprawa: miękka

    Recenzje