Tradycje kulinarne Polski

Hanami
Tradycje kulinarne Polski
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
88,20 PLN
Nasza cena
74,05 PLN
Oszczędzasz 17%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 70,09 zł

Tradycje kulinarne Polski to książka prezentująca kuchnię Polski od czasów dawnych Słowian po współczesność. To także opowieść o kulturze kulinarnej, znaczeniu jedzenia świątecznego i jego roli w domowych obrzędach. Publikacja wzbogacona została anegdotami, legendami, opowieściami oraz odniesieniami do literatury i sztuki. Znalazło się w niej miejsce dla kuchni sarmackiej, a także regionalnej. Uzupełnieniem całości jest rozdział o turystyce kulinarnej oraz 19 prostych przepisów na mniej znane dania z różnych części Polski. Partnerami publikacji są: Bunkatura, Gospodarstwo Podole Wielkie, Hanami, Instytut Skrzynki – Instytut Dokumentacji, Rozwoju i Promocji Dziedzictwa Kulturowego i Kulinarnego Powiatu Poznańskiego oraz Szlak Kulinarny „Smaki Powiatu Poznańskiego”, LaCava, Muzeum Pałacu króla Jana III w Wilanowie, Muzeum Toruńskiego Piernika oddział Muzeum Okręgowego w Toruniu, Muzeum Polskiej Wódki, Stowarzyszenie Polska Wódka, Szlak Kulinarny Śląskie Smaki, Śląska Organizacja Turystyczna, VIVAMIX – Oficjalny Dystrybutor KitchenAid w Polsce. Medialnie projekt wspierają: Kuchniokracja, Mistrz Branży, Podróże kulinarne, Radio Kulinarne oraz Wydarzenia Kulinarne.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2023
  • Format: 16.5x23.5cm
  • Oprawa: Zintegrowana
  • Tytuł: Tradycje kulinarne Polski
    Autor: Magdalena Tomaszewska-Bolałek
    Wydawnictwo: Hanami
    ISBN: 9788367799089
    Języki: polski
    Rok wydania: 2023
    Ilość stron: 352
    Format: 16.5x23.5cm
    Oprawa: Zintegrowana

    Recenzje