Wielka księga chleba. 50 oryginalnych przepisów na naprawdę dobre pieczywo

Buchmann
Wielka księga chleba. 50 oryginalnych przepisów na naprawdę dobre pieczywo
Wysyłka:
Jutro (poniedziałek 2024-12-23)
Sugerowana cena
79,99 PLN
Nasza cena
71,52 PLN
Oszczędzasz 11%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 63,92 zł

Imponujące dzieło Érica Kaysera – uznanego francuskiego mistrza piekarstwa i założyciela międzynarodowej sieci piekarni Maison Kayser. Éric Kayser, uznany francuski mistrz piekarstwa, dzieli się recepturami, które od 1996 roku gwarantują sukces jego sieci piekarni Maison Kayser. „Wielka księga chleba” to 50 przepisów, które pozwalają wypróbować nie tylko klasyczne „chlebowe” mąki ale też m.in. mąkę z soczewicy, orkiszową, konopną czy kamut, a także mąki ze starych odmian pszenicy.

To praktyczne kompendium wiedzy, które przedstawia szczegółowe przepisy na różnorodne rodzaje pieczywa, przybliża techniki pieczenia oraz zawiera porady, jak osiągnąć doskonałe rezultaty. W książce amatorzy domowego wypieku znajdą sprawdzone przepisy nie tylko na tradycyjne chleby, ale także receptury na pieczywo z różnych zakątów świata – m.in. na bajgle, naany, pity, tortille i focaccie.

Książka jest nie tylko zbiorem przepisów, ale także hołdem dla rzemiosła i pasji piekarskiej. Idealna dla zarówno początkujących, jak i zaawansowanych piekarzy. Éric Kayser, mistrz piekarnictwa, założyciela międzynarodowej sieci piekarni Maison Kayser. Wierny hipokratejskiej zasadzie, że jedzenie powinno być lekarstwem, postanowił podzielić się recepturami, które od 1996 roku gwarantują sukces jego sieci piekarni, wydając książkę Le Larousse du Pain[2013], która została przetłumaczona na osiem języków i sprzedała się w 200 tysiącach egzemplarzy i pomogła rzeszom nowicjuszy stawiać pierwsze kroki w piekarnictwie.

„Wielka Księga Chleba” to kontynuacjaLe Larousse du Pain. Techniki wypieku pozostają te same, ale (ponowne) odkrywanie starych rodzajów mąki, podobnie jak receptury bazujące na oryginalnych zbożach i składnikach, otwiera wachlarz zaskakujących możliwości i ciekawych smaków.

Kraj produkcji: PL

Producent:
GRUPA WYDAWNICZA FOKSAL SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ
ul. Marszałkowska 116/122
00-017 Warszawa (Polska)
tel: 22 3295000
email: platon@platon.com.pl


Szczegóły

  • Rok wydania: 2024
  • Format: 19.5 x 24.5 cm
  • Oprawa: Twarda
  • Tytuł: Wielka księga chleba. 50 oryginalnych przepisów na naprawdę dobre pieczywo
    Autor: Éric Kayser
    Wydawnictwo: Buchmann
    ISBN: 9788383872018
    Tłumacz: Malina Dorota
    Języki: polski
    Rok wydania: 2024
    Ilość stron: 208
    Format: 19.5 x 24.5 cm
    Oprawa: Twarda
    Kraj produkcji: PL

    Recenzje

    Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także: