Sery, masło, jogurt, kefir

Multico
Sery, masło, jogurt, kefir
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
35,00 PLN
Nasza cena
22,13 PLN
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Jak samodzielnie zrobić ser z mleka krowiego, owczego lub koziego Smak domowego masła, sera czy twarożku jest wyjątkowy. Wystarczy dobrej jakości mleko, niezbędne dodatki oraz sprawdzony przepis, by samemu wyprodukować doskonały nabiał zawsze świeży, bez konserwantów. Domowe sery, twarogi, kefir czy masło będą zdrowym i atrakcyjnym urozmaiceniem naszych posiłków. Goście nie uwierzą, że te przysmaki zrobiliśmy sami. Nasz poradnik zawiera ponad 120 szczegółowych przepisów na przetwarzanie krowiego, koziego i owczego mleka. Pozwolą one we własnej kuchni zrobić m.in.: twarogi i twarożki, ser smażony i kwargiel bryndzę i mozzarellę, pecorino i fetę ser monastyrski i ser piwny sery pleśniowe brie, camembert, roquefort sery półtwarde i twarde tylżycki, cheddar, ementaler, parmezan śmietanę i masło zsiadłe mleko, jogurt i kefir Ponadto: wszystko na temat mleka, wyposażenie serowni, ogólne zasady wytwarzania serów, tajniki obróbki skrzepu, przyczyny powstawania wad serów Praktyczny poradnik dla domowych serowarów.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2013
  • Format: 15.2x21.5cm
  • Oprawa: Twarda
  • Tytuł: Sery, masło, jogurt, kefir
    Autor: Hanreich Lotte, Zeltner Edith
    Wydawnictwo: Multico
    Seria: TRADYCYJNY SMAK
    ISBN: 9788370737634
    Tytuł oryginału: Kasen / Leichtgemacht / 120 Rezepte fur die Milchverarbeitung
    Język oryginału: niemiecki
    Tłumacz: Floriańczyk Barbara
    Języki: polski
    Rok wydania: 2013
    Ilość stron: 176
    Format: 15.2x21.5cm
    Oprawa: Twarda
    Waga: 0.47 kg

    Recenzje