Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 1
Technikum

WSiP
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 1
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
39,50 PLN
Nasza cena
34,01 PLN
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Książka jest przeznaczona dla uczniów, zawód: technik żywienia i gospodarstwa domowego, kucharz. Autorka podaje w niej podstawowe przepisy sanitarno-higieniczne obowiązujące w zakładach żywienia zbiorowego oraz przepisy i normy obowiązujące w gospodarce żywnościowej. Charakteryzuje środki żywnościowe i metody ich utrwalania, omawia znaczenie analizy sensorycznej w ocenie jakości surowców i potraw, warunki i metody przeprowadzania oceny. Przedstawia procesy technologiczne stosowane w produkcji gastronomicznej. Szczegółowo omawia ocenę towaroznawczą i zastosowanie tłuszczów spożywczych, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka oraz przetworów mlecznych w technologii gastronomicznej.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2007
  • Format: 14.5x20.5cm
  • Oprawa: Miękka
  • Tytuł: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 1
    Podtytuł: Technikum
    Autor: Procner Aleksandra
    Wydawnictwo: WSiP
    ISBN: 9788302027895
    Kategoria: Podręczniki
    Liceum » Klasa 1
    Technikum » Klasa 1

    Przedmiot: Przedmioty zawodowe
    Typ: Podręcznik
    Języki: polski
    Rok wydania: 2007
    Ilość stron: 256
    Format: 14.5x20.5cm
    Oprawa: Miękka
    Waga: 0.28 kg

    Recenzje