Turystyka zrównoważona
Wydawnictwo Naukowe PWN
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
Nasza cena
45,22 PLN
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł
Pierwsza tak obszerna publikacja na rynku polskim, w której omówiono jednocześnie teoretyczne aspekty turystyki zrównoważonej, jej formy, jak i rozwiązania praktyczne - m.in. działania władz publicznych, organizacji pozarządowych, instytucji ponadnarodowych w ramach szeroko rozumianej polityki turystycznej i planowania turystycznego. Książka składa się z trzech części. Część pierwsza zawiera rozważania na temat teoretyczno-metodologicznych aspektów turystyki zrównoważonej (geneza, definicja, podział wewnętrzny, związane z nią koncepcje teoretyczne, problemy planowania i zarządzania). Część druga poświęcona jest przyrodniczym aspektom turystyki zrównoważonej (m.in. turystyka geologiczna, ornitologiczna, botaniczna). Część trzecia dotyczy kulturowych aspektów turystyki zrównoważonej (m.in. turystyka etnograficzna, przemysłowa, historyczna, kulinarna). Książka przeznaczona jest dla osób interesujących się różnorodnymi formami turystyki kulturowej (od turystyki religijnej po rozrywkową) i przyrodniczymi uwarunkowaniami turystyki, a także jej rolą w aktywizacji społeczno-gospodarczej miejscowości i regionów. Sięgną po nią studenci i badacze interesujący się turystyką, geografią, socjologią turystyki i antropologią kulturową. To również cenny materiał dla pracowników administracji rządowej i samorządowej zajmujących się organizacją i promocją turystyki oraz planowaniem przestrzennym.
Szczegóły
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe PWN
Seria: Turystyka
Kod paskowy: 978830116491101
ISBN: 9788301164911
Języki: polski
Rok wydania: 2010
Ilość stron: 348
Format: 16.5x24.0cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.53 kg
Redakcja: Kowalczyk Andrzej
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
1600 postaci literackich
Wydawnictwo Naukowe PWN
Hakerstwo
Wydawnictwo Naukowe PWN
Blogowanie
Wydawnictwo Naukowe PWN
Przewodnik po e-learningu
Wolters Kluwer
Samobójstwa Dlaczego teraz?
Wydawnictwo Naukowe PWN
Dietetyka
FORMAT AB