Drób czyli najsmaczniejsze potrawy z kurczaka indyka gęsi i kaczki
Multico
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
Nasza cena
27,12 PLN
Oszczędzasz 36%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł
Wszystko, co każdy smakosz powinien wiedzieć o tradycyjnej kuchni polskiej.
W serii ?Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej? prezentujemy najlepsze, najbardziej charakterystyczne i sprawdzone przepisy, wybrane i polecane przez Hannę Szymanderską. Niektóre świetnie znane, inne ? nieco zapomniane. Warto je sobie przypomnieć i przekonać się, jak bogata jest nasza kuchnia narodowa.
?Drób? to ósmy tom piętnastotomowej serii.
Dowiesz się z niego m.in.:
* co to są kapłony i pulardy i dlaczego mają tak delikatne mięso,
* czym się różni drób faszerowany od nadziewanego,
* po co, czym i jak szpikować drób przed pieczeniem,
* skąd pochodzą kotlety Pożarskiego,
* jak usunąć kości z kaczki.
Szczegóły
Autor: Hanna Szymanderska
Wydawnictwo: Multico
Seria: Kanon Tradycyjnej Kuchni Polskiej
ISBN: 9788370738716
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 116
Format: 24.5x22.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.75 kg
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Opowieści z Narnii Tom 1-7.
Pakiet
Pakiet
Media Rodzina
Kuchnia polska Potrawy regionalne
Świat Książki