Jak to zrobić w kuchni
Bogato ilustrowany przewodnik

Vesper
Jak to zrobić w kuchni
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
59,90 PLN
Nasza cena
40,06 PLN
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Gotowanie, jak każda inna profesja, opiera się na wielu fortelach. W Jak to zrobić w kuchni opisuję swoje spostrzeżenia, sposoby na skrócenie czasu wykonywania kuchennych czynności i sekrety, które poznałem w ciągu czterdziestu lat spędzonych w kuchni. Starałem się przekazać tu wiedzę, którą nabyłem, prowadząc zajęcia dla studentów (a oni są w stanie popełnić każdy możliwy błąd) lub poznałem przez przypadek (podczas pracy w restauracjach, gdzie w podbramkowych sytuacjach po prostu trzeba szybko myśleć), albo też powoli uczyłem się, doskonaląc powtarzane latami techniki (w niektórych przypadkach działo się to dzień po dniu i rok po roku).
Ta zwięzła, ale bogata w treść książka jest podzielona na podstawowe działy, wypełnione podpowiedziami, jak pracować wydajniej. Można tu znaleźć pozornie oczywiste sugestie takie jak zakup fartucha, który łatwo zawiązać i rozwiązać ale i mnóstwo zaskakujących rad, na przykład dlaczego można wyrzucić garnek z podwójnym dnem i ruszt do mięsa. Jednak większa część tej książki poświęcona jest odpowiedziom na wszystkie te pytania, które złożyły się na jej tytuł począwszy od tego, jak nie spalić masła, jak panierować kotlety i przechowywać świeże zioła, aż po zagadnienie, kiedy powinno się zastosować wysoką temperaturę, a kiedy niską.
James Peterson

Szczegóły

  • Rok wydania: 2011
  • Format: 16.5x22.0cm
  • Oprawa: Miękka
  • Tytuł: Jak to zrobić w kuchni
    Podtytuł: Bogato ilustrowany przewodnik
    Autor: Peterson James
    Wydawnictwo: Vesper
    ISBN: 9788377310007
    Język oryginału: angielski
    Tłumacz: Helińska Ewa
    Języki: polski
    Rok wydania: 2011
    Ilość stron: 422
    Format: 16.5x22.0cm
    Oprawa: Miękka
    Waga: 0.95 kg

    Recenzje