Aromaty i przyprawy
MAK
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
Nasza cena
33,27 PLN
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł
Świat aromatów i przypraw - Po prostu dobry smak.
Sekret dobrej kuchni tkwi w przyprawach i w aromacie. Pikantny i cierpki, ostry, słodko-kwaśny, a może z akcentem regionalnym, śródziemnomorskim albo azjatyckim efekt końcowy zawsze zależy od właściwie dobranych składników przyprawowych! Dzięki nim w najrozmaitszy sposób można modyfikować przepisy podstawowe i uszlachetniać smak zupełnie prostych potraw. Hans Gerlach ukazuje w swojej książce pt. Przyprawy i aromaty na czym naprawdę polega sztuka przyprawiania. Biorąc za punkt wyjścia sześć kategorii aromatyczno-smakowych: ognista, łagodna, orzeźwiająca, ziemista i słodka, wyjaśnia, w jaki sposób proste potrawy dostarczają nowych doznań smakowych dzięki najróżniejszym przyprawom. Ponad 170 prostych przepisów ukazuje cały wachlarz możliwości i zachęca do używania gałki muszkatołowej, kolendry etc. nawet tych, którzy w kuchni stawiają pierwsze kroki. Książka ponadto zawiera: rzeczowe opisy najważniejszych przypraw i aromatów, wskazówki dotyczące przyprawiania ryb, mięsa, warzyw, ziemniaków i ryżu oraz pomysły na wyrafinowane, własnoręcznie sporządzane mieszanki przyprawowe.
Autor książki Hans Gerlach przez wiele lat pracował jako kucharz w renomowanych restauracjach. Obecnie pisze o gastronomii dla niemieckich gazet oraz jest fotografem i stylistą żywności. Jest autorem licznych książek kulinarnych.
Sekret dobrej kuchni tkwi w przyprawach i w aromacie. Pikantny i cierpki, ostry, słodko-kwaśny, a może z akcentem regionalnym, śródziemnomorskim albo azjatyckim efekt końcowy zawsze zależy od właściwie dobranych składników przyprawowych! Dzięki nim w najrozmaitszy sposób można modyfikować przepisy podstawowe i uszlachetniać smak zupełnie prostych potraw. Hans Gerlach ukazuje w swojej książce pt. Przyprawy i aromaty na czym naprawdę polega sztuka przyprawiania. Biorąc za punkt wyjścia sześć kategorii aromatyczno-smakowych: ognista, łagodna, orzeźwiająca, ziemista i słodka, wyjaśnia, w jaki sposób proste potrawy dostarczają nowych doznań smakowych dzięki najróżniejszym przyprawom. Ponad 170 prostych przepisów ukazuje cały wachlarz możliwości i zachęca do używania gałki muszkatołowej, kolendry etc. nawet tych, którzy w kuchni stawiają pierwsze kroki. Książka ponadto zawiera: rzeczowe opisy najważniejszych przypraw i aromatów, wskazówki dotyczące przyprawiania ryb, mięsa, warzyw, ziemniaków i ryżu oraz pomysły na wyrafinowane, własnoręcznie sporządzane mieszanki przyprawowe.
Autor książki Hans Gerlach przez wiele lat pracował jako kucharz w renomowanych restauracjach. Obecnie pisze o gastronomii dla niemieckich gazet oraz jest fotografem i stylistą żywności. Jest autorem licznych książek kulinarnych.
Szczegóły
Autor: Gerlach Hans
Wydawnictwo: MAK
ISBN: 9783863800222
ISSN: 9783863800222
Język oryginału: niemiecki
Tłumacz: Dobosz Agnieszka
Języki: polski
Rok wydania: 2011
Ilość stron: 160
Format: 26.5x23.5cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.89 kg
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Przebudzenia
Zysk i S-ka
365 dni dla ciebie
Seven
Wojny wywiadów
Nie uwierzysz, dopóki nie przeczytasz
Nie uwierzysz, dopóki nie przeczytasz
G+J Gruner+Jahr Polska
Tradycje ludowe Moja Ojczyzna
Multico
Tajemniczy ogród
Biały Kot