Kuchnia domowa Dieta bezglutenowa
RM
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
Nasza cena
22,07 PLN
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł
Alergia na gluten lub jego nietolerancja (choroba zwana celiakią) czy nietolerancja pszenicy oznacza ścisłe przestrzeganie diety wolnej od pszenicy i glutenu to znaczy wyeliminowanie z niej chleba, herbatników, ciastek, pieczywa chrupkiego, ciast, makaronów, bułki tartej, semoliny, dań zapiekanych w cieście, jak również wielu potraw z puszek i gotowych przetwarzanych produktów stanowiących większą część naszej codziennej diety.
Jak rozpoznać, które produkty zawierają pochodne pszenicy i glutenu Co można jeść w domu i poza nim Co zrobić, by kuchnia osób cierpiących na to zaburzenie trawienia była urozmaicona i smaczna Książka zawiera niezbędne informacje o tym, jakie dolegliwości trawienne i inne objawy świadczą o nietolerancji pszenicy i glutenu i jak postępować z chwilą zdiagnozowania. Jej główną część stanowią specjalnie opracowane przepisy kulinarne, w których nie wykorzystuje się produktów zawierających pszenicę i gluten. Jak zrobić wspaniałe zupy, przystawki, lekkie posiłki, dania główne, potrawy rybne i z makaronów, dania z drobiu, mięsa i dziczyzny , jak podać warzywa i przygotować potrawy wegetariańskie, słodkie desery: puddingi, tarty, ciasta i omlety, a także wspaniałe wypieki herbatniki, ciastka i pieczywo oraz świąteczne uczty na Wielkanoc oraz Boże Narodzenie.
W książce znajdziesz:
200 przepisów na rodzinne posiłki bez pszenicy i glutenu.
Informacje na temat żywienia dzieci i niemowląt.
Rady, jak postępować na co dzień oraz listę produktów, których należy unikać.
Analizę składu i kaloryczność każdego proponowanego dania.
Jak rozpoznać, które produkty zawierają pochodne pszenicy i glutenu Co można jeść w domu i poza nim Co zrobić, by kuchnia osób cierpiących na to zaburzenie trawienia była urozmaicona i smaczna Książka zawiera niezbędne informacje o tym, jakie dolegliwości trawienne i inne objawy świadczą o nietolerancji pszenicy i glutenu i jak postępować z chwilą zdiagnozowania. Jej główną część stanowią specjalnie opracowane przepisy kulinarne, w których nie wykorzystuje się produktów zawierających pszenicę i gluten. Jak zrobić wspaniałe zupy, przystawki, lekkie posiłki, dania główne, potrawy rybne i z makaronów, dania z drobiu, mięsa i dziczyzny , jak podać warzywa i przygotować potrawy wegetariańskie, słodkie desery: puddingi, tarty, ciasta i omlety, a także wspaniałe wypieki herbatniki, ciastka i pieczywo oraz świąteczne uczty na Wielkanoc oraz Boże Narodzenie.
W książce znajdziesz:
200 przepisów na rodzinne posiłki bez pszenicy i glutenu.
Informacje na temat żywienia dzieci i niemowląt.
Rady, jak postępować na co dzień oraz listę produktów, których należy unikać.
Analizę składu i kaloryczność każdego proponowanego dania.
Szczegóły
Autor: Berriedale-Johnson Michelle
Wydawnictwo: RM
ISBN: 9788372439765
Języki: polski
Rok wydania: 2012
Ilość stron: 280
Oprawa: Miękka
Waga: 0.43 kg
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Żywienie w chorobach wątroby, dróg żółciowych i trzustki
PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Dieta bez pszenicy
Bukowy Las
120 przepisów bezglutenowych
które zawsze Ci się udadzą!
które zawsze Ci się udadzą!
Food-Pictures
Racjonalność w ekonomii
Nieoczywiste