Towaroznawstwo żywności

WSiP
Towaroznawstwo żywności
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
38,10 PLN
Nasza cena
29,40 PLN
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Książka zawiera usystematyzowaną wiedzę z zakresu towaroznawstwa żywności. Omawiane produkty żywnościowe są podzielone na grupy zgodnie z najnowszym systemem Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług. W porównaniu z poprzednim V wydaniem uaktualniono podawane informacje zgodnie ze zmianami w ustawach i rozporządzeniach, które ostatnio weszły w życie zmieniono szatę graficzną, zastosowano dodatkowy kolor czcionki do wyróżnienia ważniejszych wiadomości.Podręcznik umożliwi uczniowi zdobycie umiejętności klasyfikowania towarów żywnościowych, udzielania porad na temat sprzedawanego towaru, informowania o składzie surowcowym produktu, jego właściwościach, wartości odżywczej i sposobie użytkowania, określania czynników wpływających na jakość towarów, odczytywania i interpretowania oznaczeń na artykułach żywnościowych i ich opakowaniach. Będzie też potrafił rozróżniać wady towarów i określać przyczyny ich powstawania. Zdobędzie umiejętności potrzebne w pracy handlowca określone w podstawie programowej kształcenia w zawodzie technik handlowiec na poziomie technikum i szkoły policealnej.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2003
  • Oprawa: miękka
  • Tytuł: Towaroznawstwo żywności
    Autor: Kołożyn-Krajewska Danuta, Sikora Tadeusz
    Wydawnictwo: WSiP
    ISBN: 9788302064715
    Kategoria: Podręczniki
    Rok wydania: 2003
    Oprawa: miękka

    Recenzje