Technologia żywności 1

WSiP
Technologia żywności 1
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
32,10 PLN
Nasza cena
28,75 PLN
Oszczędzasz 11%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów klas I technikum, zawód: technik technologii żywności, wszystkie specjalizacje. Polecamy go również uczniom liceum profilowanego o profilu: rolniczo-spożywczym, blok tematyczny; podstawy przetwórstwa żywności.era wyjaśnienie ogólnych pojęć występujących w technologii żywności oraz podstawowe wiadomości na temat branży spożywczej i technologii żywności. Omówiono w nim warunki pracy w zakładzie przetwórstwa spożywczego oraz zagadnienia normalizacji w Polsce i w Unii Europejskiej. Podano ogólną charakterystykę bazy surowcowej przetwórstwa spożywczego, omówiono różne rodzaje opakowań stosowanych do żywności, jej jakości, skażenia i zanieczyszczenia oraz dodatki do żywności i rodzaje produktów spożywczych.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2008
  • Format: 16.0x24.0cm
  • Oprawa: Miękka
  • Tytuł: Technologia żywności 1
    Autor: Mieczysław Dłużewski
    Wydawnictwo: WSiP
    Seria: TECHNOLOGIA ŻYWNOŚCI
    Kod paskowy: 9788302078477
    ISBN: 978-83-02-07847-7
    Kategoria: Podręczniki
    Technikum » Klasa 1

    Przedmiot: Przedmioty zawodowe
    Typ: Podręcznik
    Języki: polski
    Rok wydania: 2008
    Ilość stron: 240
    Format: 16.0x24.0cm
    Oprawa: Miękka
    Waga: 0.355 kg

    Recenzje