Historia polskiego smaku
Kuchnia Stół Obyczaje

Dom Wydawniczy PWN
Historia polskiego smaku
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
89,00 PLN
Nasza cena
61,17 PLN
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Co jadano w Biskupinie Jaka była ulubiona potrawa królowej Jadwigi Czym podejmował gości Bolesław Bierut Co to są chucherka Albo maćkowa jucha Setki podobnych ciekawostek znajdziemy w Historii polskiego smaku, lecz to tylko jedna z wielu jej zalet. W oparciu o różnorakie źródła, od archeologicznych po gazetowe, autorzy sporządzili fascynujący przegląd polskich kulinarnych upodobań i uwarunkowań, napisali jedyną w swoim rodzaju książkę. To nie tylko dzieje kultury materialnej, ale również naszych odczuć, wierzeń i przesądów na temat tego, co utrzymuje nas przy życiu, czyli jedzenia. Książkę przeczytać powinien każdy, kto interesuje się kulinariami. Tadeusz Pióro

Szczegóły

  • Rok wydania: 2013
  • Format: 19.5x23.5cm
  • Oprawa: Twarda
  • Tytuł: Historia polskiego smaku
    Podtytuł: Kuchnia Stół Obyczaje
    Autor: Łozińska Maja
    Wydawnictwo: Dom Wydawniczy PWN
    ISBN: 9788377052693
    Języki: polski
    Rok wydania: 2013
    Ilość stron: 296
    Format: 19.5x23.5cm
    Oprawa: Twarda
    Waga: 0.93 kg

    Recenzje