Organizacja pracy w hotelarstwie Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa Część 1
Szkoła ponadgimnazjalna

WSiP
Organizacja pracy w hotelarstwie Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa Część 1
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
32,60 PLN
Nasza cena
28,76 PLN
Oszczędzasz 12%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie ?technik hotelarstwa?. Materiał podzielono na dwie części. W części 1. zaprezentowano ogólne wiadomości o historii hotelarstwa na świecie i w Polsce z akcentem położonym na nowoczesne kierunki rozwoju, zaprezentowano sylwetkę hotelarza, uwzględniając jego predyspozycje psychiczne, umiejętności komunikowania się oraz postępowanie zgodne z zasadami etyki zawodowej. Na szczególną uwagę zasługuje rozdział dotyczący klasyfikacji i wymogów kategoryzacyjnych obiektów hotelarskich w Polsce i Europie. Omówiono ważniejsze organizacje działające w hotelarstwie, podkreślono znaczenie i możliwości świadczenia usług przez zakłady hotelarskie. W formie schematów i ilustracji pokazano urządzenia i instalacje zgodne z obowiązującymi standardami wyposażenia technicznego zakładu hotelarskiego. Zwrócono uwagę na funkcję zakładu hotelarskiego przyjaznego dla osób niepełnosprawnych. Na końcu każdego rozdziału znajduje się zbiór pytań i zadań o zróżnicowanym stopniu trudności, które uczniowie mogą rozwiązywać indywidualnie lub zespołowo. Podręcznik zawiera liczne ilustracje, tabele i schematy, które ułatwiają przyswajanie wiedzy oraz wzbogacają jego estetykę. W części drugiej omówiono głównie zagadnienia z zakresu organizacji pracy i zarządzania zakładem hotelarskim według ISO, zasady utrzymania porządku i czystości, funkcjonowanie działu gastronomii hotelowej z uwzględnieniem kontroli jakości żywieniowej zgodnie z zasadami HACCP, współpracę z biurami podróży oraz przedstawiono charakterystykę parterowej części zakładu ze szczególnym uwzględnieniem działu recepcji. Podręcznik opracowano zgodnie z podstawą programową i standardami wymagań egzaminacyjnych dla zawodu ?technik hotelarstwa?.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2014
  • Format: 16.5x23.5cm
  • Oprawa: Miękka
  • Tytuł: Organizacja pracy w hotelarstwie Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa Część 1
    Podtytuł: Szkoła ponadgimnazjalna
    Autor: Orłowska Joanna, Tkaczyk Małgorzata
    Wydawnictwo: WSiP
    ISBN: 9788302140884
    Kategoria: Podręczniki
    MEN: 07/2008
    Przedmiot: Przedmioty zawodowe
    Typ: Podręcznik
    Języki: polski
    Rok wydania: 2014
    Ilość stron: 157
    Format: 16.5x23.5cm
    Oprawa: Miękka
    Waga: 0.23 kg

    Recenzje