Kuchnia góralska
Potrawy tradycyjne

Astrum
Kuchnia góralska
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
74,90 PLN
Nasza cena
59,51 PLN
Oszczędzasz 21%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Bez wątpienia każdy z nas przynajmniej raz w życiu zanucił słynne Góralu, czy ci nie żal. Zapewne niejeden z tęsknotą wspomina ostatnie wakacje spędzone pod Giewontem, a wielu na myśl o fizołach, oscypkach smażonych z żurawinami czy nader popularnej ostatnio kwaśnicy z rozmarzeniem przełyka ślinę. I po co tak się męczyć, skoro można postarać się o odrobinę góralszczyzny na co dzień we własnym domu! Wystarczy nieco chęci oraz ta książka poświęcona właśnie sztuce kulinarnej mieszkańców Podhala. Barbara Jakimowicz-Klein zawarła w niej moc wyśmienitych przepisów zarówno na codzienne, tradycyjne potrawy górali, jak i dania pańskie bardziej współczesne, urozmaicone miejskimi nowinkami. Okrasiła to jak na dobrą gaździnę przystało nader ciekawym wstępem o góralskich zwyczajach kulinarnych, roli ziół i przypraw. Bez względu więc na to, czy jesteś prawdziwym góralem, czy zwykłym ceprem, jeśli chcesz poczuć w ustach halny, sięgnij po KUCHNIĘ GÓRALSKĄ!

Kraj produkcji: Polska

Producent:
Wydawnictwo Astrum
ul.Norwida 19/6
50-374 Wrocław (Polska)
tel: 733468895
email: l.tkaczyk@astrum.wroc.pl


Szczegóły

  • Rok wydania: 2014
  • Format: 14.6x20.4
  • Oprawa: Miękka
  • Tytuł: Kuchnia góralska
    Podtytuł: Potrawy tradycyjne
    Autor: Barbara Jakimowicz-Klein
    Wydawnictwo: Astrum
    Seria: Kuchnia i diety
    ISBN: 9788372777072
    Języki: polski
    Rok wydania: 2014
    Ilość stron: 266
    Format: 14.6x20.4
    Oprawa: Miękka
    Waga: 0.335 kg

    Recenzje