Technika w produkcji cukierniczej REA-WSiP

WSiP
Technika w produkcji cukierniczej REA-WSiP
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
34,80 PLN
Nasza cena
28,60 PLN
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Podręcznik przeznaczony do nauczania zawodu ,,cukiernik" na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej i szkoły policealnej. Opracowany zgodnie z podstawą programową i standardamiwymagań egzaminacyjnych. Dopuszczony przez MEN do użytku szkolnego.Zawiera najważniejsze informacje dotyczące budowy, zasad działania oraz eksploatacji nowoczesnych maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji cukierniczej. Składa się z 18 rozdziałów omawiających wyczerpująco poszczególne zagadnienia, m.in.: rysunek techniczny, części maszyn, urządzenia chłodnicze, organizację zakładu ciastkarskiego, piece cukiernicze. Przygotowany w sposób jasny i przystępny stanowi niezwykle cenne źródło wiedzy dla uczniów i słuchaczy kształcących się zawodzie cukiernika.Podręcznik ma bardzo atrakcyjną szatę graficzną, zawiera wiele kolorowych ilustracji, tabel, schematów i wykresów, które pomogą szybko i efektywnie przyswoić wiedzę dotyczącą np.:- rysunku technicznego, materiałów konstrukcyjnych i części maszyn;- podstawowych wiadomości z elektrotechniki;- aparatury kontrolno-pomiarowej;- urządzeń chłodniczych;- transportu wewnętrznego;- organizacji zakładu ciastkarskiego;- urządzeń do przygotowania surowców i półproduktów;- narządzi ręcznych oraz maszyn i urządzeń do wytwarzania i obróbki ciasta;- pieców cukierniczych oraz urządzeń do smażenia i pieczenia;- urządzeń do produkcji lodów;- urządzeń do glazurowania, żelowania, oblewania, krojenia, pakowania wyrobów cukierniczych i mycia pojemników;- mechanizacji produkcji cukierniczej;- maszyn i urządzeń do produkcji karmelków;- gospodarki energetycznej i wodno-ściekowej;- zasad udzielania pomocy przedlekarskiej ofiarom wypadków przy pracy.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2013
  • Format: 17,6x25 cm
  • Oprawa: broszurowa
  • Tytuł: Technika w produkcji cukierniczej REA-WSiP
    Autor: Katarzyna Kocierz
    Wydawnictwo: WSiP
    ISBN: 9788302141140
    Kategoria: Podręczniki
    MEN: 2010
    Przedmiot: Przedmioty zawodowe
    Typ: Podręcznik
    Rok wydania: 2013
    Ilość stron: 211
    Format: 17,6x25 cm
    Oprawa: broszurowa

    Recenzje