Dobry cukier Słodzimy naturalnie
Sztuczne słodziki ? zagrożenie dla zdrowia

Źródła Życia
Dobry cukier Słodzimy naturalnie
Wysyłka:
Dzisiaj
Sugerowana cena
15,00 PLN
Nasza cena
11,71 PLN
Oszczędzasz 22%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 9,53 zł

Naturalna słodycz bez cienia goryczy Ludzki organizm potrzebuje węglowodanów we krwi w ilości równej zaledwie dwóm łyżeczkom cukru. Ta potrzeba może zostać zaspokojona poprzez strawienie węglowodanów złożonych, niekoniecznie nawet zawartych w owocach, lecz również w innych produktach spożywczych. Nie należy lekceważyć problemów zdrowotnych powodowanych przez cukier rafinowany: obciąża on metabolizm, zaburza procesy trawienne i sieje spustoszenie w mózgu. Uznaje się go za przyczynę wielu dolegliwości, począwszy od próchnicy, otyłości i cukrzycy po zapalenie stawów i nowotwory. Słodycz z pewnością stanowi przyjemną część życia, rzecz w tym, by nie przerodziła się w gorycz. Dlatego warto wiedzieć, który cukier jest dobry, unikać niebezpiecznych dla zdrowia sztucznych słodzików i sięgać po naturalne słodkości pełne witamin i minerałów miód i syrop klonowy to tylko niektóre z nich.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2014
  • Format: 16.0x21.5cm
  • Oprawa: Miękka
  • Tytuł: Dobry cukier Słodzimy naturalnie
    Podtytuł: Sztuczne słodziki ? zagrożenie dla zdrowia
    Autor: Lynne Melcombe
    Wydawnictwo: Źródła Życia
    Seria: Zdrowie z natury
    ISBN: 9788362103645
    Tytuł oryginału: Health Hazards of White Sugar
    Język oryginału: angielski
    Języki: polski
    Rok wydania: 2014
    Ilość stron: 64
    Format: 16.0x21.5cm
    Oprawa: Miękka
    Waga: 0.17 kg

    Recenzje