Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1

WSiP
Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1
Wysyłka:
Jutro (poniedziałek 2024-11-25)
Sugerowana cena
83,10 PLN
Nasza cena
75,59 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 66,78 zł

Publikacja skierowana do uczniów szkół ponadgimnazjalnych kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.6. (Sporządzanie potraw i napojów).

Książka omawia różne rodzaje procesów technologicznych w gastronomii. Kładzie duży nacisk na zasady bezpieczeństwa i przestrzeganie reguł przechowywania, przygotowywania i wydawania potraw. Wyjaśnia też znaczenie słów i terminów stosowanych w gastronomii.

Uczeń znajdzie w niej też przepisy, według których będzie mógł wykonać poszczególne dania. Cenne wskazówki, ćwiczenia i pytania kontrolne pomogą mu zaś sprawdzić się w czasie przygotowań do egzaminu praktycznego, a także pobudzą jego kreatywność. Naukę ułatwią mu to liczne zdjęcia prezentujące sprzęt kuchenny i gotowe potrawy.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2022
  • Format: 17 x 24 cm
  • Oprawa: Miękka
  • Tytuł: Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1
    Autor: Iwona Namysław, Lidia Górska
    Wydawnictwo: WSiP
    ISBN: 9788302148286
    Kategoria: Podręczniki
    Przedmiot: Przedmioty zawodowe
    Typ: ćwiczenia
    Języki: polski
    Rok wydania: 2022
    Ilość stron: 400
    Format: 17 x 24 cm
    Oprawa: Miękka
    Waga: 0.594 kg

    Recenzje