Procesy technologiczne w gastronomii. Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 1
WSiP
Wysyłka:
Jutro (poniedziałek 2024-11-25)
Sugerowana cena
Nasza cena
75,59 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 66,78 zł
Publikacja skierowana do uczniów szkół ponadgimnazjalnych kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.6. (Sporządzanie potraw i napojów).
Książka omawia różne rodzaje procesów technologicznych w gastronomii. Kładzie duży nacisk na zasady bezpieczeństwa i przestrzeganie reguł przechowywania, przygotowywania i wydawania potraw. Wyjaśnia też znaczenie słów i terminów stosowanych w gastronomii.
Uczeń znajdzie w niej też przepisy, według których będzie mógł wykonać poszczególne dania. Cenne wskazówki, ćwiczenia i pytania kontrolne pomogą mu zaś sprawdzić się w czasie przygotowań do egzaminu praktycznego, a także pobudzą jego kreatywność. Naukę ułatwią mu to liczne zdjęcia prezentujące sprzęt kuchenny i gotowe potrawy.
Książka omawia różne rodzaje procesów technologicznych w gastronomii. Kładzie duży nacisk na zasady bezpieczeństwa i przestrzeganie reguł przechowywania, przygotowywania i wydawania potraw. Wyjaśnia też znaczenie słów i terminów stosowanych w gastronomii.
Uczeń znajdzie w niej też przepisy, według których będzie mógł wykonać poszczególne dania. Cenne wskazówki, ćwiczenia i pytania kontrolne pomogą mu zaś sprawdzić się w czasie przygotowań do egzaminu praktycznego, a także pobudzą jego kreatywność. Naukę ułatwią mu to liczne zdjęcia prezentujące sprzęt kuchenny i gotowe potrawy.
Szczegóły
Autor: Iwona Namysław, Lidia Górska
Wydawnictwo: WSiP
ISBN: 9788302148286
Kategoria: Podręczniki
Przedmiot: Przedmioty zawodowe
Typ: ćwiczenia
Języki: polski
Rok wydania: 2022
Ilość stron: 400
Format: 17 x 24 cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.594 kg