Technologia produkcji wina
Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
Nasza cena
75,40 PLN
Oszczędzasz 4%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł
Publikacja kładzie nacisk na praktyczne aspekty produkcji. Podzielona została na rozdziały uszeregowane zgodnie z kolejnością operacji i procesów przeprowadzanych w winiarni, począwszy od przygotowań do zbioru po butelkowanie. Dzięki temu stanowi niezastąpioną pomoc podczas produkcji wina. Jest to kontynuacja cieszącego się dużą popularnością podręcznika pt. Winery Technology and Operations, A Handbook for Small Wineries opublikowanego w Stanach Zjednoczonych po raz pierwszy w 1990 r. oraz pracy pt. Concepts in Wine Chemistry, której pierwsze amerykańskie wydanie ukazało się w 1997 r. i zostało niedawno uaktualnione. Obydwie pozycje zaliczane są do literatury specjalistycznej i uniwersyteckiej na całym świecie. Yair Margalit ma tytuł doktora w dziedzinie fizykochemii i wieloletnie doświadczenie w zakresie badań naukowych oraz nauczania. Jest właścicielem niewielkiej rodzinnej winnicy i prowadzi wykłady dotyczące produkcji winiarskiej i zagadnień chemicznych związanych z winiarstwem w izraelskim Instytucie Technologii. Jest również konsultantem w licznych winnicach na całym świecie.
Szczegóły
Autor: Yair Margalit
Wydawnictwo: Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
ISBN: 9788309011583
Tytuł oryginału: Concepts in wine technology
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Lorek Marta
Języki: polski
Rok wydania: 2014
Ilość stron: 244
Format: 16.5x23.5cm
Oprawa: Miękka
Waga: 0.49 kg