Technologia produkcji wina

Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
Technologia produkcji wina
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
78,00 PLN
Nasza cena
75,40 PLN
Oszczędzasz 4%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Publikacja kładzie nacisk na praktyczne aspekty produkcji. Podzielona została na rozdziały uszeregowane zgodnie z kolejnością operacji i procesów przeprowadzanych w winiarni, począwszy od przygotowań do zbioru po butelkowanie. Dzięki temu stanowi niezastąpioną pomoc podczas produkcji wina. Jest to kontynuacja cieszącego się dużą popularnością podręcznika pt. Winery Technology and Operations, A Handbook for Small Wineries opublikowanego w Stanach Zjednoczonych po raz pierwszy w 1990 r. oraz pracy pt. Concepts in Wine Chemistry, której pierwsze amerykańskie wydanie ukazało się w 1997 r. i zostało niedawno uaktualnione. Obydwie pozycje zaliczane są do literatury specjalistycznej i uniwersyteckiej na całym świecie. Yair Margalit ma tytuł doktora w dziedzinie fizykochemii i wieloletnie doświadczenie w zakresie badań naukowych oraz nauczania. Jest właścicielem niewielkiej rodzinnej winnicy i prowadzi wykłady dotyczące produkcji winiarskiej i zagadnień chemicznych związanych z winiarstwem w izraelskim Instytucie Technologii. Jest również konsultantem w licznych winnicach na całym świecie.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2014
  • Format: 16.5x23.5cm
  • Oprawa: Miękka
  • Tytuł: Technologia produkcji wina
    Autor: Yair Margalit
    Wydawnictwo: Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne
    ISBN: 9788309011583
    Tytuł oryginału: Concepts in wine technology
    Język oryginału: angielski
    Tłumacz: Lorek Marta
    Języki: polski
    Rok wydania: 2014
    Ilość stron: 244
    Format: 16.5x23.5cm
    Oprawa: Miękka
    Waga: 0.49 kg

    Recenzje