Domowy wyrób nabiału
Sery, twarogi, jogurty

RM
Domowy wyrób nabiału
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
29,90 PLN
Nasza cena
20,11 PLN
Oszczędzasz 33%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Domowe miękkie, niedojrzewające sery, np. mozzarella, kozi, śmietankowy, świeża maślanka, kefir, jogurt, creme fraîche, masło mają niepowtarzalny smak, któremu nie dorównują gotowe produkty. Ich samodzielne robienie może być niezwykłym hobby, ale przede wszystkim daje pewność, że odżywiamy się zdrowo. Do wytwarzania wybornego domowego nabiału nie potrzeba profesjonalnie wyposażonej kuchni. Co więcej, większość miękkich serów i innych wyrobów mleczarskich powstaje w ciągu kilku godzin, z produktów, które zazwyczaj mamy pod ręką. Dzięki przejrzystym, prostym instrukcjom zawartym w książce sami przetworzymy świeże mleko i śmietanę w produkty zawierające żywe kultury bakterii. W książce podano także przepisy na potrawy z nabiałem w roli głównej przekąski, dania główne, przystawki i desery. Krokietami z serem lub ciastem czekoladowym z kwaśną śmietaną mile zaskoczysz niejednego łasucha.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2010
  • Format: 16.5x23.5cm
  • Oprawa: Miękka
  • Tytuł: Domowy wyrób nabiału
    Podtytuł: Sery, twarogi, jogurty
    Autor: Kathy Farrell-Kingsley
    Wydawnictwo: RM
    ISBN: 9788377733653
    Języki: polski
    Rok wydania: 2010
    Ilość stron: 212
    Format: 16.5x23.5cm
    Oprawa: Miękka
    Waga: 0.394 kg

    Recenzje