Procesy technologiczne w gastronomii. Kwalifikacja T.6. Część 2.
Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz. Szkoły ponadgimnazjalne

WSiP
Procesy technologiczne w gastronomii. Kwalifikacja T.6. Część 2.
Wysyłka:
1-3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
80,50 PLN
Nasza cena
73,20 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 69,05 zł

Publikacja skierowana do uczniów szkół ponadgimnazjalnych kształcących się w zawodzie kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.6. (Sporządzanie potraw i napojów).

Książka obejmuje tematy dotyczące sporządzania zup, sosów gorących, ciast, potraw z mięs zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny, ryb, owoców morza, potraw półmięsnych, potraw wegetariańskich, zakąsek, deserów oraz napojów. Omawia również zagadnienia związane z kuchnią polską, kuchniami regionalnymi, kuchniami narodowymi, potrawami dietetycznymi oraz żywnością wygodną i funkcjonalną. Szatę graficzną książki uatrakcyjnia bogaty materiał ilustracyjny, który stanowi dodatkowe źródło informacji oraz ułatwia zrozumienie przekazywanych w podręczniku treści. Ponadto uczeń znajdzie w zeszycie zbiór niezbędnych do podszlifowania umiejętności receptur.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2015
  • Format: 17 x 24 cm
  • Oprawa: miękka
  • Tytuł: Procesy technologiczne w gastronomii. Kwalifikacja T.6. Część 2.
    Podtytuł: Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz. Szkoły ponadgimnazjalne
    Autor: Namysław Iwona, Górska Lidia
    Wydawnictwo: WSiP
    ISBN: 9788302152573
    Kategoria: Podręczniki
    Języki: polski
    Rok wydania: 2015
    Ilość stron: 488
    Format: 17 x 24 cm
    Oprawa: miękka
    Waga: 0.728 kg

    Recenzje