Zasady żywienia. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 2

WSiP
Zasady żywienia. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 2
Wysyłka:
2 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
74,30 PLN
Nasza cena
67,50 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 51,89 zł

Znany i lubiany podręcznik, który starannie omawia wartość odżywczą żywności i jej zmiany, zależące od sposobu i okresu przechowywania czy procesów technologicznych, którym żywność jest poddawana. Charakteryzuje także modną ostatnio żywność wzbogaconą, funkcjonalną, suplementy diety oraz środki specjalnego przeznaczenia żywieniowego.

Przedstawia zasady układania jadłospisów oraz zasady żywienia poszczególnych grup ludności. Wyjaśnia podstawowe diety w profilaktyce różnych chorób cywilizacyjnych oraz omawia popularne diety alternatywne, kładąc nacisk na ich zalety i wady. Publikacja prezentuje także zwyczaje i nawyki żywieniowe Polaków, wskazując błędy i korzyści współczesnego sposobu odżywiania się.

Treść podręcznika urozmaica starannie dobrany materiał zdjęciowy. Pytania i polecenia pomagają samodzielnie sprawdzić poziom opanowanej wiedzy.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2019
  • Format: 17 x 24,5 cm
  • Oprawa: miękka
  • Tytuł: Zasady żywienia. Podręcznik do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych. Część 2
    Autor: Dorota Czerwińska
    Wydawnictwo: WSiP
    ISBN: 9788302150449
    Kategoria: Podręczniki
    Technikum
    Podręczniki do Egzaminu kwalifikacji zawodowej

    Przedmiot: Przedmioty zawodowe
    Typ: Podręcznik
    Języki: polski
    Rok wydania: 2019
    Ilość stron: 232
    Format: 17 x 24,5 cm
    Oprawa: miękka
    Waga: 0.35 kg

    Recenzje