Zasady żywienia podręcznik cz.1 KW HGT.12

WSiP
Zasady żywienia podręcznik cz.1 KW HGT.12
Wysyłka:
2 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
74,30 PLN
Nasza cena
67,50 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 51,89 zł

Podręcznik przeznaczony do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, realizujący treści materiału zawartego w pierwszej części kwalifikacji HGT.12
Znany i lubiany podręcznik, który starannie omawia składniki pokarmowe i ich rolę w żywieniu człowieka. Dokładne schematy i przystępne wyjaśnienia ułatwiają zrozumienie skomplikowanej tematyki biochemicznej.
Podkreśla znaczenie właściwego odżywiania się i przestrzega przed często popełnianymi w tym zakresie błędami. Publikacja omawia układ pokarmowy i metabolizm poszczególnych składników żywnościowych. Następnie wprowadza w zagadnienia gospodarki energetycznej organizmu, związanym z nią zapotrzebowaniem na poszczególne składniki oraz normami żywieniowymi. Podręcznik odwołuje się do najnowszych zaleceń dietetyków.
Treść urozmaica bogaty materiał zdjęciowy. Pytania i polecenia pomagają samodzielnie sprawdzić poziom opanowanej wiedzy.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2019
  • Format: 17.0x24.5cm
  • Oprawa: Miękka
  • Tytuł: Zasady żywienia podręcznik cz.1 KW HGT.12
    Autor: Czerwińska Dorota
    Wydawnictwo: WSiP
    ISBN: 9788302152580
    Kategoria: Podręczniki
    Podręczniki do Egzaminu kwalifikacji zawodowej

    Przedmiot: Przedmioty zawodowe
    Typ: Podręcznik
    Języki: polski
    Rok wydania: 2019
    Ilość stron: 256
    Format: 17.0x24.5cm
    Oprawa: Miękka
    Waga: 0.38 kg

    Recenzje