Pij mleko będziesz chory
Cała prawda o nabiale, przyswajaniu wapnia i chorobach, które może spowodować jedzenie produktów mle
Vivante
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
Nasza cena
29,57 PLN
Oszczędzasz 26%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł
Problemy z trawieniem nabiału ma coraz więcej dorosłych, a wśród niemowlaków prawdziwą plagą jest nietolerancja laktozy występującej w mleku. Dlaczego więc wciąż żywe jest przekonanie, że regularne spożywanie mleka i jego przetworów jest zdrowe, a kampanie społeczne przekonują nas, że mleko jest niezbędne w naszej diecie?
Autorka książki Pij mleko, będziesz chory, Alissa Hamilton, pokazuje że mleko krowie może być nie tylko zbędne, ale wręcz szkodliwe dla zdrowia. Krytycznym okiem obserwuje przemysł mleczarski, rozprawiając się z błędnymi wyobrażeniami na temat wartości odżywczych mleka i ukazując inne, często dużo lepsze, źródła wapnia i innych minerałów, których rzekomo ma nam dostarczać tylko nabiał.
Oto publikacja, która pomaga odkryć, że złe samopoczucie, powracające swędzące wysypki czy przesuszona skóra, mogą mieć źródło w spożywanych zbyt często przetworach mlecznych.
- Nie daj się więcej mamić reklamom nabiału i kampaniom społecznym promujących picie mleka, dzięki poznaniu przerażającego obrazu manipulacji społeczeństwa.
- Poznaj naukowe fakty i wyniki badań, które obalają mit mleka jako wartościowego, odżywczego jedzenia.
- Dowiedz się, skąd tak naprawdę bierze się wartość zalecanego dziennego spożycia nabiału i dlaczego nie powinieneś tak bardzo się nią przejmować.
- Naucz się eliminować przetwory mleczne ze swojej diety, zastępując je zdrowymi odpowiednikami i redukując ilość przyjmowanych z mlekiem hormonów i antybiotyków.
- Wypróbuj ultraproste przepisy na zbilansowane i pyszne dania bez nabiału, dzięki którym z łatwością pożegnasz mleczny nałóg, przestaniesz czuć się zmęczony, ospały i pozbędziesz się problemów skórnych.
Nie pij mleka i bądź wielki!
O AUTORCE:
Alissa Hamilton jest autorką książki Squeezed: What You Don't Know about Orange Juice, która zachęciła setki osób do złożenia pozwów przeciwko lobby producentów soku pomarańczowego w Stanach Zjednoczonych. Absolwentka Uniwersytetu Yale bardzo szybko stała się autorytetem w kwestii przetwarzania żywności i marketingu stosowanego przez firmy, które sprzedają tzw. ?junk food? (śmieciowe jedzenie). Hamilton publikuje swoje odważne teksty i naukowe analizy w największych wydawnictwach i czasopismach akademickich, wykładała na TEDx, Cambridge, była gościem Dr Oz Show i ABC World News, a na jej opinie powoływano się m.in. w The Guardian, The Atlantic, NewYorker.com, New York Post, Los Angeles Times, Boston Globe.
Szczegóły
Podtytuł: Cała prawda o nabiale, przyswajaniu wapnia i chorobach, które może spowodować jedzenie produktów mle
Autor: Alissa Hamilton
Wydawnictwo: Vivante
ISBN: 9788365170965
Tytuł oryginału: Got milked? What you don't know about dairy, the truth about calcium, and why you'll thrive without
Język oryginału: angielski
Tłumacz: Oślizło Ryszard
Języki: polski
Rok wydania: 2016
Ilość stron: 352
Format: 14.5x20.5cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.34 kg
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Zdrowe słodkości na każdą porę dnia
Samo Sedno
Polowanie na grzyby
Buchmann
Nalewki z całą mocą
Buchmann
Suszonki
Zachowaj smak na dłużej
Zachowaj smak na dłużej
Zwierciadło
Ramen Zupa szczęścia i miłości
Prószyński i S-ka