Suszonki
Zachowaj smak na dłużej

Zwierciadło
Suszonki
Wysyłka:
Dzisiaj
Sugerowana cena
49,90 PLN
Nasza cena
37,98 PLN
Oszczędzasz 24%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 29,78 zł

Ksiażka pod patronatem czytam.pl!
Jak zrobić kalafiorowy popcorn, pikantny ocet ryżowy, herbatę z dzikiej róży, batoniki z suszonych owoców i mieszankę ziołową z chili? Jak przygotować pożywne i smaczne przekąski owocowo-czekoladowe, muesli i płatki owocowe? Z czego sporządzić minestrone, bulion warzywny i sos barbecue? Niezbędnik dla wszystkich, którzy chcą uzupełnić spiżarnię, zachować nadwyżkę produktów z własnego ogrodu lub przyszykować się do wyjazdu na kemping, wyprawę górską czy daleką podróż. Suszenie pożywienia to jedna z najstarszych metod konserwowania żywności. Jest to jednocześnie prosty i tani sposób przechowywania produktów spożywczych. Dzięki tej metodzie jedzenie zachowuje większość cennych dla zdrowia składników odżywczych, witamin i minerałów. Zobacz jak łatwo można wysuszyć wszystko od arbuza i ananasa po pomidory i zioła. Sprawdź jak przygotować do suszenia wołowinę, jagnięcinę i mięso z drobiu. Bogato ilustrowany poradnik zawiera niezbędne informacje dla wszystkich zainteresowanych alternatywnymi metodami przetwarzania i przechowywania żywności. Autorka pokazuje krok po kroku jak przygotować warzywa i owoce do suszenia, jakie sposoby obróbki wybrać dla każdego rodzaju pożywienia. Zachęca do korzystania z przepisów kulinarnych i dodawania suszonek do zup, gulaszy, ciast i ciasteczek. Teresa Marrone jest autorką książek kucharskich m. in. Dishing up Minnesota, Modern Maple oraz atlasów przyrodniczych m.in. o grzybach, jagodach i owocach leśnych. Wykorzystaniem bogactwa runa leśnego zainteresowała się jeszcze na studiach i pasję swoją kontynuuje do dziś. Specjalizuje się w kuchni regionalnej Stanów Zjednoczonych. Mieszka w Minneapolis w Minnesocie.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2019
  • Format: 19.0x24.0cm
  • Oprawa: Twarda
  • Tytuł: Suszonki
    Podtytuł: Zachowaj smak na dłużej
    Autor: Teresa Marrone
    Wydawnictwo: Zwierciadło
    ISBN: 9788381321259
    Tytuł oryginału: The Beginner?s Guide to Dehydrating Food. How to Preserve All Your Favorite, Vegetables, Fruits, Mea
    Język oryginału: angielski
    Tłumacz: Rudnik Justyna, Trzcińska-Hildebrandt Agata
    Języki: polski
    Rok wydania: 2019
    Ilość stron: 284
    Format: 19.0x24.0cm
    Oprawa: Twarda
    Waga: 0.92 kg

    Recenzje