Planowanie i ocena sposobu żywienia. Ćwiczenia. Część 2. Kwalifikacja T.15 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

Format-AB
Planowanie i ocena sposobu żywienia. Ćwiczenia. Część 2. Kwalifikacja T.15 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
41,50 PLN
Nasza cena
37,71 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 29,62 zł

Zbiór ćwiczeń Planowanie i ocena żywienia to nowoczesny zestaw zadań przygotowujący ucznia technikum lub słuchacza kursu do egzaminu z kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych. Każdy rozdział ćwiczeń poprzedzony jest krótkim teoretycznym wstępem, który pozwala na szybkie usystematyzowanie wiedzy z zakresu żywienia człowieka. Zamieszczone w dalszej części ćwiczenia utrwalają nabyte umiejętności z planowania i oceny żywienia. Na końcu rozdziałów zbioru ćwiczeń znajduje się słowniczek ABC wyjaśniający trudniejsze terminy użyte w zadaniach. Ćwiczenia ze względu na dużą objętość materiału, zostały podzielone na dwie części: Pierwsza część ćwiczeń obejmuje następujące tematy: składniki pokarmowe i ich źródła, wpływ składników pokarmowych na funkcjonowanie organizmu człowieka, przemiany składników pokarmowych w organizmie człowieka oraz normy żywienia. Druga część to ćwiczenia z planowania i oceny żywienia uwzgledniające pozostałe tematy: grupy żywności, zamienność produktów w grupach, zasady racjonalnego żywienia, zasady planowania jadłospisów, żywienie różnych grup ludności, obliczanie wartości energetycznej i odżywczej potraw, ocena żywienia, wegetarianizm oraz alternatywne sposoby żywienia. Ćwiczenia uczą zasad racjonalnego żywienia, zachęcają do oceny własnego sposobu odżywiania się i unikania niebezpieczeństw zdrowotnych jakimi są współczesne choroby cywilizacyjne.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2016
  • Format: 17 x 24 cm
  • Oprawa: miękka
  • Tytuł: Planowanie i ocena sposobu żywienia. Ćwiczenia. Część 2. Kwalifikacja T.15 Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
    Autor: Joanna Ewa Kowalska
    Wydawnictwo: Format-AB
    ISBN: 9788389184702
    Kategoria: Podręczniki
    Szkoła branżowa I stopnia
    Podręczniki do Egzaminu kwalifikacji zawodowej

    Przedmiot: Przedmioty zawodowe
    Typ: ćwiczenia
    Języki: polski
    Rok wydania: 2016
    Ilość stron: 114
    Format: 17 x 24 cm
    Oprawa: miękka
    Waga: 0.195 kg

    Recenzje