Encyklopedia Polskiej Sztuki Kulinarnej

Rea
Encyklopedia Polskiej Sztuki Kulinarnej
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
99,00 PLN
Nasza cena
62,06 PLN
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Unikalny zbiór 2400 typowo polskich przepisów, których nie może zabraknąć w nowoczesnej kuchni. Oprócz znanych receptur na polski rosół, czy kotlety schabowe, są wśród nich takie zapomniane specjały jak potrawy z raków i nalewki. Encyklopedia stanowi kompendium wiedzy o polskiej kuchni: dawnej, współczesnej i kresowej. Zawarto w niej terminologię używaną w kuchni polskiej, ujętą w dziale Abecadło kulinarne, czyli od auszpiku do zasmażki.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2013
  • Format: 17.0x24.0cm
  • Oprawa: Twarda
  • Tytuł: Encyklopedia Polskiej Sztuki Kulinarnej
    Autor: Szymanderska Hanna
    Wydawnictwo: Rea
    Kod paskowy: 9788371414626
    ISBN: 8371414625
    Języki: polski
    Rok wydania: 2013
    Ilość stron: 1064
    Format: 17.0x24.0cm
    Oprawa: Twarda
    Waga: 1.655 kg

    Recenzje