Podstawy gastronomii
Od żywności do turystyki kulinarnej

PWE
Podstawy gastronomii
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
86,30 PLN
Nasza cena
66,87 PLN
Oszczędzasz 23%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 54,94 zł

Usługi gastronomiczne są ważną częścią sektora usług. Autorzy przedstawili m.in. krótką historię gastronomii, istotę gastronomii i usługi gastronomicznej, pojęcia stosowane w gastronomii, podstawowe wyposażenie placówki gastronomicznej, produkt gastronomiczny i jego atrakcyjność turystyczną, rolę promocji informacji w gastronomii oraz trendy w rozwoju współczesnej gastronomii. Książka jest przeznaczona głównie dla studentów kierunków turystycznych, hotelarskich, technicznych 9technologia żywności) i rolniczych (technologia żywności, żywienie człowieka, agroturystyka), uczniów szkół policealnych i uczestników szkoleń o profilu gastronomicznym, turystycznym i hotelarskim. Książka z pewnością zainteresuje również właścicieli i zarządzających placówkami gastronomicznymi.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2017
  • Format: 16.0x24.0cm
  • Oprawa: Miękka
  • Tytuł: Podstawy gastronomii
    Podtytuł: Od żywności do turystyki kulinarnej
    Autor: Mariola Milewska, Anna Prączko, Andrzej Stasiak
    Wydawnictwo: PWE
    ISBN: 9788320822748
    Języki: polski
    Rok wydania: 2017
    Ilość stron: 404
    Format: 16.0x24.0cm
    Oprawa: Miękka
    Waga: 0.57 kg

    Recenzje