O dobrym jedzeniu.
Opowieści z pola, ogrodu i lasu
Czarne
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze + czas dostawy
Sugerowana cena
Nasza cena
31,08 PLN
Oszczędzasz 23%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 31,08 zł
Soczysty, dojrzały pomidor w środku lata czy jego blady cień z holenderskiej uprawy całorocznej? Oto pytanie, które zadaje sobie coraz więcej Polaków.
Gdy po latach niedoborów zachłysnęliśmy się bogactwem towarów na sklepowych półkach, z zachwytu zapomnieliśmy o tym, co rodzime, dobre i zdrowe. Dopiero niedawno przestały nam wystarczać sztuczne warzywa z supermarketu. Ale żeby na rynek znów trafiła wartościowa żywność, potrzebni są ludzie, którzy ją wyprodukują. I o nich opowiada ta książka.
Bohaterowie Agaty Michalak to pasjonaci, którzy często porwali się – dosłownie – z motyką na słońce. Ich determinacja trafiła jednak na podatny grunt. Choć dla wielu Polaków cena wciąż jest czynnikiem decydującym, coraz częściej kupujemy mniej, ale za to lepiej. Chcemy wiedzieć, co jemy, jaką drogę przebyły produkty, które trafiają na nasz stół, a cena za ekologiczną żywność jest łatwiejsza do zaakceptowania, gdy mamy świadomość, że stoi za nią ciężka praca i szacunek dla przyrody.
Tak do tego, co robią, podchodzą bohaterowie Michalak: z bezwzględną uczciwością i wielkim przekonaniem, że jedzenie to coś naprawdę wartościowego.
Gdy po latach niedoborów zachłysnęliśmy się bogactwem towarów na sklepowych półkach, z zachwytu zapomnieliśmy o tym, co rodzime, dobre i zdrowe. Dopiero niedawno przestały nam wystarczać sztuczne warzywa z supermarketu. Ale żeby na rynek znów trafiła wartościowa żywność, potrzebni są ludzie, którzy ją wyprodukują. I o nich opowiada ta książka.
Bohaterowie Agaty Michalak to pasjonaci, którzy często porwali się – dosłownie – z motyką na słońce. Ich determinacja trafiła jednak na podatny grunt. Choć dla wielu Polaków cena wciąż jest czynnikiem decydującym, coraz częściej kupujemy mniej, ale za to lepiej. Chcemy wiedzieć, co jemy, jaką drogę przebyły produkty, które trafiają na nasz stół, a cena za ekologiczną żywność jest łatwiejsza do zaakceptowania, gdy mamy świadomość, że stoi za nią ciężka praca i szacunek dla przyrody.
Tak do tego, co robią, podchodzą bohaterowie Michalak: z bezwzględną uczciwością i wielkim przekonaniem, że jedzenie to coś naprawdę wartościowego.
Szczegóły
Podtytuł: Opowieści z pola, ogrodu i lasu
Autor: Agata Michalak
Wydawnictwo: Czarne
ISBN: 9788380494503
Języki: polski
Rok wydania: 2017
Ilość stron: 216
Format: 14.2x22.2
Oprawa: Twarda
Waga: 0.362 kg
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Antygona
Greg
Podróż ludzi Księgi
Literackie
Rytuały na co dzień
Filo
Plastik fantastik?
Babaryba
Żółte światło
Wielka Litera
Śmierć przy myciu zębów
Prószyński i S-ka
Nakarm swój mózg
Buchmann
Prawda
Krótka historia wciskania kitu
Krótka historia wciskania kitu
Albatros