Tradycyjna kuchnia gruzińska. Praktyczne porady i sprawdzone receptury

Rea
Tradycyjna kuchnia gruzińska. Praktyczne porady i sprawdzone receptury
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
39,90 PLN
Nasza cena
27,51 PLN
Oszczędzasz 32%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Dzięki tej książce wyruszymy w fascynującą wyprawę kulinarną po Gruzji. Poznamy jej bogatą historię, tradycje wspólnego biesiadowania oraz sposoby przygotowywania narodowych potraw. Kuchnia gruzińska jest pełna pysznych serów (suługuni i imeretyński), pachnących warzyw (fasola, bakłażany, pomidory) i aromatycznych ziół (kolendra, estragon, bazylia). Celem Autorki było dotarcie do unikalnych smaków i zapachów Gruzji, stąd przepisów na wiele potraw nie znajdziemy w żadnej innej książce kucharskiej! W książce nie zabrakło również tak popularnych dań, jak chaczapuri, chinkali, sacywii, które są łatwo rozpoznawalne daleko poza granicami Gruzji. „Posługując się językiem kulinarnym, chciałam, aby ta książka stała się harmonijną potrawą. Rolę podstawowego produktu odegrały w niej dokładne wiadomości – przepisy i fakty historyczne, a cała reszta posłużyła jako przyprawy, bez których potrawa byłaby mdła, nieapetyczna i niestrawna".
[fragment Wstępu]


Szczegóły

  • Rok wydania: 2017
  • Format: 17.7 x 23.3 cm
  • Oprawa: twarda
  • Tytuł: Tradycyjna kuchnia gruzińska. Praktyczne porady i sprawdzone receptury
    Autor: Jelena Kiładze
    Wydawnictwo: Rea
    ISBN: 9788379931071
    Język oryginału: rosyjski
    Tłumacz: Rozalia Skiba
    Języki: polski
    Rok wydania: 2017
    Ilość stron: 256
    Format: 17.7 x 23.3 cm
    Oprawa: twarda
    Waga: 0.806 kg

    Recenzje