Prawdziwa kuchnia japońska. Proste potrawy, oryginalne smaki
Znak JednymSłowem
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
Nasza cena
46,32 PLN
Oszczędzasz 23%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł
Prawdziwa japońska kuchnia w twoim domu!
Jak wiadomo, dobry ramen trudniej znaleźć niż prawdziwą miłość. Kto raz spróbował kuchni japońskiej, ten wie, że nie tylko wywraca ona kulinarny świat do góry nogami, ale także daje szczęście. Jeśli kochasz eksperymenty i różnorodność, najlepsze miejsce z japońskim jedzeniem znajdziesz w swoim domu! Nie potrzebujesz skomplikowanych produktów ani doświadczenia.
Sonoko Sakai to ceniona i skuteczna nauczycielka kuchni japońskiej. Swoją filozofię gotowania opiera na pięciu zasadach: świeżość, sezonowość, prostota, piękno i oszczędzanie. W tej książce dzieli się zarówno kulinarnymi tajemnicami, jak i 160 pomysłami na gotowe dania.
Jak wiadomo, dobry ramen trudniej znaleźć niż prawdziwą miłość. Kto raz spróbował kuchni japońskiej, ten wie, że nie tylko wywraca ona kulinarny świat do góry nogami, ale także daje szczęście. Jeśli kochasz eksperymenty i różnorodność, najlepsze miejsce z japońskim jedzeniem znajdziesz w swoim domu! Nie potrzebujesz skomplikowanych produktów ani doświadczenia.
Sonoko Sakai to ceniona i skuteczna nauczycielka kuchni japońskiej. Swoją filozofię gotowania opiera na pięciu zasadach: świeżość, sezonowość, prostota, piękno i oszczędzanie. W tej książce dzieli się zarówno kulinarnymi tajemnicami, jak i 160 pomysłami na gotowe dania.
- Czeka cię absolutne olśnienie w dziedzinie gotowania ryżu.
- Zaskoczysz bliskich puszystym chlebkiem mlecznym i uzależniającymi ciasteczkami mochi.
- Poznasz tajniki przyrządzania japońskich bulionów, własnoręcznie zrobisz tofu, makarony soba i udon...
- I co najważniejsze: zmontujesz (tak!) w końcu wymarzony ramen!
„Cudowny list miłosny na cześć prostego jedzenia z duszą. Domowa tradycja połączona z sezonowością i ideą zrównoważonego rozwoju”. - Alice Waters, szefowa kuchni, autorka książek kulinarnych, właścicielka słynnej restauracji Chez Panisse
„Warto było czekać na tę książkę. Zawiera przepisy na mnóstwo prostych dań, z którymi można się zmierzyć, zanim zabierzesz się za bardziej ambitne projekty”. - „Los Angeles Times”
„Przepięknie ilustrowane, jasne i proste wprowadzenie do japońskiej kuchni”. - Christine Muhlke, „The New York Times”
„Szczera, poetycka… Sakai najlepiej opisuje prostotę i piękno japońskiej kuchni”. - Tara Duggan, „San Francisco Chronicle”
„Wszystko, co domowy szef kuchni powinien wiedzieć o japońskiej sztuce gotowania… 160 przepisów z jasnymi wskazówkami, listami składników i najważniejszymi radami”. - „Booklist”
„Wspaniały i dodający odwagi przewodnik dla każdego, kto we własnym domu chce zgłębiać japoński styl gotowania”. - „Publishers Weekly”
„Warto było czekać na tę książkę. Zawiera przepisy na mnóstwo prostych dań, z którymi można się zmierzyć, zanim zabierzesz się za bardziej ambitne projekty”. - „Los Angeles Times”
„Przepięknie ilustrowane, jasne i proste wprowadzenie do japońskiej kuchni”. - Christine Muhlke, „The New York Times”
„Szczera, poetycka… Sakai najlepiej opisuje prostotę i piękno japońskiej kuchni”. - Tara Duggan, „San Francisco Chronicle”
„Wszystko, co domowy szef kuchni powinien wiedzieć o japońskiej sztuce gotowania… 160 przepisów z jasnymi wskazówkami, listami składników i najważniejszymi radami”. - „Booklist”
„Wspaniały i dodający odwagi przewodnik dla każdego, kto we własnym domu chce zgłębiać japoński styl gotowania”. - „Publishers Weekly”
Szczegóły
Autor: Sonoko Sakai
Wydawnictwo: Znak JednymSłowem
ISBN: 9788324074945
Tłumacz: Skowron Monika
Języki: polski
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 304
Format: 20.5 x 25.0 cm
Oprawa: Twarda
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Emulgatory
WNT
Kompendium wiedzy o żywności żywieniu i zdrowiu
Wydawnictwo Naukowe PWN
Enzymy w technologii spożywczej
Wydawnictwo Naukowe PWN
50 roślin które zmieniły bieg historii
Alma-Press
Imperium szamba, ścieku i wychodka
Przyczynek do historii życia codziennego w starożytności
Przyczynek do historii życia codziennego w starożytności
Wydawnictwo Naukowe Sub Lupa
Bez jaj. Roślinna cukiernia
Publicat
Fragmenty antropologii anarchistycznej
Bractwo Trojka