Tajniki czekolady
Przepisy, wskazówki i techniki nagradzanego mistrza cukiernictwa

Promise
Tajniki czekolady
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze
Sugerowana cena
79,80 PLN
Nasza cena
57,10 PLN
Oszczędzasz 29%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 48,69 zł

Mistrz cukiernictwa Mark Tilling, dwukrotny laureat zawodów UK Chocolate Masters i zwycięzca pierwszej serii programu Bake Off: Creme de la Creme stacji BBC2, zdradza przepisy na swoje popisowe wyroby w tym nowoczesnym, inspirującym i starannie przygotowanym poradniku. Opisuje proces powstawania czekolady od ziarna do tabliczki. Początkujący cukiernik znajdzie tu wszystko, czego potrzebuje ? od wykazu podstawowego sprzętu kuchennego po sposoby temperowania czekolady. Dwadzieścia wypróbowanych przepisów, zilustrowanych krok po kroku zdjęciami, jest na tyle łatwych, że każdy z łatwością zrealizuje je w domu, tym samym dorównując repertuarem i kreatywnością zawodowym szefom kuchni. To już czwarta książka Marka Tillinga, głównego wykładowcy w Squires Kitchen International School. ?Tajniki czekolady zasługują na poczesne miejsce w kuchni każdego miłośnika czekolady? Claire Clark, odznaczona Orderem Imperium Brytyjskiego

Szczegóły

  • Rok wydania: 2019
  • Format: 21.3x27.0
  • Oprawa: Twarda
  • Tytuł: Tajniki czekolady
    Podtytuł: Przepisy, wskazówki i techniki nagradzanego mistrza cukiernictwa
    Autor: Mark Tilling
    Wydawnictwo: Promise
    ISBN: 9788375413328
    Tytuł oryginału: Mastering Chocolate
    Język oryginału: angielski
    Tłumacz: Skawran Katarzyna Anna
    Języki: polski
    Rok wydania: 2019
    Ilość stron: 192
    Format: 21.3x27.0
    Oprawa: Twarda
    Waga: 1.025 kg

    Recenzje