Wszyscy jedzą naleśniki
Książka z przepisami
Druganoga
Wysyłka:
1 - 3 dni robocze
Sugerowana cena
Nasza cena
28,56 PLN
Oszczędzasz 19%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 26,25 zł
Na całym świecie ludzie smażą placki z mąki i wody na rozgrzanej blasze. Czasami dodają jajko, mleko albo drożdże. Nazywają je różnie w swoich językach, doprawiają na słono, ostro lub słodko. Te placki to naleśniki, pankejki, serawi, bliny, tortille i wiele innych. Z tej bogato ilustrowanej książki kucharskiej dowiecie się, jak przygotować pyszne naleśniki, kiedy wysiać ziarna na mąkę, czy łatwo jest wydoić krowę oraz skąd się bierze masło. Poznacie przepisy z całego świata i przekonacie się, że WSZYSCY JEDZ NALEŚNIKI. Smacznego!Książka składa się z dwóch części. W pierwszej znajduje się opis spożywczych składników i ich pochodzenie. Dzieci mogą dowiedzieć się co działo się z mlekiem zanim znalazło się w kartonie na sklepowej półce. Skąd bierze się sól, czym jest masło, jak wyhodować kurę, żeby znosiła jajka i kto mieli zboże na mąkę. Te niby proste i podstawowe informacje nie muszą być wcale takie oczywiste dla współczesnych dzieci. W drugiej części znajduje się 16 ilustrowanych przepisów na naleśniki z całego świata. Młody kucharz nie tylko będzie mógł przygotować z reguły proste, egzotyczne danie, ale pozna też zwyczaje kulinarne z innych zakątków Świata.
Szczegóły
Podtytuł: Książka z przepisami
Autor: Agata Loth-Ignaciuk, Rozala Bisek-Szladowska
Wydawnictwo: Druganoga
ISBN: 9788393388622
Języki: polski
Rok wydania: 2020
Ilość stron: 52
Format: 20.0x22.0cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.345 kg
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Kiedy katedry były białe
Centrum Architektury
Twarze Marilyn Monroe
Marginesy
Robert Moses. Ukryty władca Nowego Jorku
Centrum Architektury
Misterium i maniery. Pisma przygodne
Karakter
Lata
Czarne
Smak
Filo
Nazwij to snem
Książkowe Klimaty
Czułość. Poradnik pozytywnego egoizmu
Wielka Litera