Ryby i owoce morza
Szkoła gotowania krok po kroku
Jedność
Wysyłka:
Pojutrze (poniedziałek 2024-11-04)
Sugerowana cena
Nasza cena
26,88 PLN
Oszczędzasz 24%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 21,32 zł
Książka jest swoistym kursem gotowania, w którym na ponad 500 zdjęciach zilustrowane zostały krok po kroku podstawowe techniki oczyszczania i przyrządzania w domu najlepszych potraw z ryb, mięczaków i skorupiaków. Publikację otwiera bogate wprowadzenie z opisem proponowanych w potrawach ryb i owoców morza. Książka podzielona jest na 3 rozdziały: ryby, mięczaki i skorupiaki. Pierwsze strony każdego rozdziału poświęcone są podstawowym technikom oczyszczania i filetowania, a w niektórych przypadkach gotowania owoców morza i skorupiaków.
Dzięki licznym przepisom można ponownie docenić niektóre gatunki ryb, mniej znane, lecz bardzo smaczne. Nie brakuje przepisów z popularnym tuńczykiem, labraksem czy dobrze znaną doradą. Są też ryby równie smaczne, tak samo proste do przyrządzenia, a przy tym znacznie tańsze, ponieważ mniej modne. Wszystkie przepisy opisane są krok po kroku, opatrzone pięknymi zdjęciami wykonanymi z góry, w tym także potrzebnych składników. Wystarczy rzucić okiem na zdjęcia, żeby dowiedzieć się, co potrzebne jest do gotowania i jakie są kolejne etapy realizacji przepisu prowadzące do jego perfekcyjnego wykonania.
Szczegóły
Podtytuł: Szkoła gotowania krok po kroku
Autor: Alcantara Lorenza
Wydawnictwo: Jedność
ISBN: 9788379718047
Języki: polski
Rok wydania: 2019
Ilość stron: 224
Format: 20.0x24.0cm
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Waga: 0.725 kg
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Tradycyjna kuchnia polska
Olesiejuk
Kucharka litewska
Dragon
Hashimoto na widelcu
Feeria
GELATO. Włoskie lody, sorbety i inne słodkości
Znak Koncept
W cieniu Kulisy wywiadu III RP
Bellona