Pracownia gastronomiczna cz.1. Kwalifikacja HGT.02

Format-AB
Pracownia gastronomiczna cz.1. Kwalifikacja HGT.02
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
56,60 PLN
Nasza cena
51,43 PLN
Oszczędzasz 10%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 45,45 zł

Książka autorstwa Longiny Borkowicz to kompendium kulinarne do przedmiotów: pracownia gastronomiczna oraz pracownia technologii gastronomicznej w ramach kwalifikacji HGT.02. Przygotowanie i wydawanie dań. Jest opracowana do nowej podstawy programowej, zgodnie z ROZPORZDZENIEM MINISTRA EDUKACJI NARODOWEJ z dnia 16 maja 2019 r. w sprawie podstaw programowych kształcenia w zawodach szkolnictwa branżowego oraz dodatkowych umiejętności zawodowych w zakresie wybranych zawodów szkolnictwa branżowego.

Repetytorium przeznaczone jest dla uczniów branżowej szkoły pierwszego stopnia w zawodzie kucharz, uczniów technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych oraz słuchaczy kwalifikacyjnych kursów zawodowych w kwalifikacji HGT.02. oraz wszystkich, którzy chcą poznawać sztukę kulinarną.
Celem repetytorium jest teoretyczne powtórzenie kluczowych zagadnień w obszarze tematycznym oraz wykonanie zadań praktycznych związanych z teorią. Większość zadań praktycznych to ćwiczenia gastronomiczne stopniowo odkrywające techniki i sztukę kulinarną. Przepisy kulinarne zaprezentowane są przejrzyście i czytelnie. Uwzględniają zapotrzebowanie ilościowe surowców, łatwy dostęp surowców, narzędzia niezbędne do wykonania zadania, polską tradycję, nowe trendy kulinarne, a także nowoczesny wpływ na żywienie człowieka. Każdy dział materiału edukacyjnego zawiera ciekawostki i wskazówki, które mogą być pomocne w kształceniu gastronomicznym.

Pracownia gastronomiczna zostanie wydana w trzech częściach.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2020
  • Format: 21 x 29 cm
  • Oprawa: broszurowa
  • Tytuł: Pracownia gastronomiczna cz.1. Kwalifikacja HGT.02
    Autor: Longina Borkowicz
    Wydawnictwo: Format-AB
    ISBN: 9788389184887
    Kategoria: Podręczniki
    Podręczniki do Egzaminu kwalifikacji zawodowej

    Przedmiot: Przedmioty zawodowe
    Typ: Podręcznik
    Rok wydania: 2020
    Ilość stron: 152
    Format: 21 x 29 cm
    Oprawa: broszurowa

    Recenzje