Jadalne rośliny dziko rosnące. Lecznicze właściwości i składniki odżywcze 200 gatunków polskich roślin (wyd. 2020)

Vital
Jadalne rośliny dziko rosnące. Lecznicze właściwości i składniki odżywcze 200 gatunków polskich roślin (wyd. 2020)
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
69,60 PLN
Nasza cena
52,46 PLN
Oszczędzasz 25%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

W przyrodzie występuje szeroki wybór dziko rosnących roślin jadalnych. Mogą one wzbogacić nasz jadłospis i charakteryzują się wysoką zawartością cennych substancji odżywczych i leczniczych. Obecnie w zdecydowanej większości stanowią one pożywienie, którego nigdzie nie można kupić, które możesz sam nazbierać, przyrządzić i delektować się ich smakiem. Książka ta jest łatwym w zastosowaniu przewodnikiem. Znajdziesz w niej informacje o 200 najważniejszych i najbardziej u nas rozpowszechnionych dziko rosnących roślinach jadalnych wraz z ich ilustracjami. Uzyskasz szczegółowe dane dotyczące tego, jakie części roślin można zbierać o danej porze roku i w jaki sposób je wykorzystać. Nauczysz się także rozpoznawać trujące rośliny, które można pomylić z jadalnymi. Zdrowie i smak z natury.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2020
  • Oprawa: miękka
  • Tytuł: Jadalne rośliny dziko rosnące. Lecznicze właściwości i składniki odżywcze 200 gatunków polskich roślin (wyd. 2020)
    Autor: Steffen Guido Fleischhauer, Jürgen Guthmann, Roland Spiegelberger
    Wydawnictwo: Vital
    Kod paskowy: 9788381685115
    ISBN: 978-83-8168-511-5
    Rok wydania: 2020
    Ilość stron: 336
    Oprawa: miękka

    Recenzje