Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach

WNT
Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach
Wysyłka:
Niedostępna
Sugerowana cena
69,00 PLN
Nasza cena
67,49 PLN
Oszczędzasz 3%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 0,00 zł

Książka jest zbiorem pytań i odpowiedzi, wybranych i systematycznie zaprezentowanych, powiązanych tematycznie z podstawą programową kształcenia w zawodzie rzeźnik-wędliniarz. Treść książki nawiązuje do wcześniej wydanego podręcznika pt.: Technologia przetwórstwa mięsa dopuszczonego do użytku szkolnego, jest zgodna z aktualnym stanem wiedzy w zakresie technologii mięsa i uwzględnia w tej dziedzinie postęp techniczno-technologiczny. Pytania i odpowiedzi dotyczą m. in. takich zagadnień, jak podział żywca rzeźnego, obróbka i ocena poubojowa oraz uboczne artykuły poubojowe, charakterystyka wędlin, konserw, tłuszczów topionych, a także utylizacja odpadów pochodzenia zwierzęcego, gospodarka wodno-ściekowa, ponadto eksploatacja maszyn, urządzeń i stosowanie aparatury kontrolno-pomiarowej. Książka jest adresowana do uczniów nowych szkół ponadgimnazjalnych kształcących się w zawodzie rzeźnik-wędliniarz, uczniów szkół o profilu przetwórstwo mięsne, słuchaczy kursów zawodowych o kierunku rzeźnik-wędliniarz oraz do pracowników przemysłu mięsnego.

Szczegóły

  • Rok wydania: 2016
  • Format: 16.5 x 23.8 cm
  • Oprawa: miękka
  • Tytuł: Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach
    Autor: Olszewski Adam
    Wydawnictwo: WNT
    ISBN: 9788320433661
    Kategoria: Podręczniki
    Szkoła branżowa I stopnia » Klasa 1
    Szkoła branżowa I stopnia » Klasa 2

    Przedmiot: Przedmioty zawodowe
    Typ: Podręcznik
    Języki: polski
    Rok wydania: 2016
    Ilość stron: 364
    Format: 16.5 x 23.8 cm
    Oprawa: miękka
    Waga: 0.664 kg

    Recenzje