Kuchnia towarzyska i uczuciowa
A5
Wysyłka:
Dzisiaj
Sugerowana cena
Nasza cena
73,70 PLN
Oszczędzasz 18%
Najniższa cena w ciągu ostatnich 30 dni: 58,78 zł
To książka z pogranicza kulinariów i sztuki. To sztuka towarzyskiego gotowania.
Znawczyni sztuki współczesnej, Anda Rottenberg, zaprasza przyjaciół do wspólnej, bardzo pożytecznej zabawy dzielenia się ulubionymi przepisami i uwagami o gotowaniu. W zabawie biorą udział artyści, pisarze, aktorzy, politycy. Ale uwaga! wszyscy traktują temat bardzo poważnie, przepisy są dopracowane i wzięte prosto z życia, ich autorzy tak właśnie gotują. I choć już od dawna jesteśmy obeznani z kuchniami świata, jesteśmy też bardzo przywiązani do tego, co gotowały nasze mamy i babcie. Nieobce nam krewetki, mule, avocado, ale bardzo lubimy też buraki i kapustę, kluski i pączki, pieczemy chleb i ciasta. To, co gotujemy, to efekt naszych podróży i bardzo silnych wpływów tradycji rodzinnych.
Książka zawiera przepisy dla tych, którzy lubią i potrafią gotować, ale również bardzo proste przepisy na dania, z którymi każdy sobie poradzi. O swoich ulubionych potrawach mówią pisarze: Jacek Dehnel, Olga Tokarczuk, Andrzej Stasiuk, Krystyna Kofta, artyści: Mirosław Bałka, Katarzyna Kozyra, Joanna Rajkowska, politycy: Barbara Labuda, Janusz Palikot, Magdalena Środa oraz muzycy, aktorzy, kuratorzy, krytycy, dziennikarze. W sumie ponad sto osób.
Książka składa się z właściwego tekstu podzielonego na pory roku (żyjemy zgodnie z rytmem przyrody!), indeksu nazwisk z krótkimi notami o autorach i indeksu potraw. Anda Rottenberg wprowadza nas w ten artystyczno-kulinarny świat i komentuje.
Znajdziecie tu Państwo przepisy głównie wegetariańskie, z ustępstwem dla ryb i owoców morza.
Książka jest bardzo starannie wydana z 30 kolorowymi ilustracjami według kolaży Alicji Białej.
Świetna książka zachęcająca do kulinarnej pomysłowości. Do czytania nie tylko w kuchni!
Znawczyni sztuki współczesnej, Anda Rottenberg, zaprasza przyjaciół do wspólnej, bardzo pożytecznej zabawy dzielenia się ulubionymi przepisami i uwagami o gotowaniu. W zabawie biorą udział artyści, pisarze, aktorzy, politycy. Ale uwaga! wszyscy traktują temat bardzo poważnie, przepisy są dopracowane i wzięte prosto z życia, ich autorzy tak właśnie gotują. I choć już od dawna jesteśmy obeznani z kuchniami świata, jesteśmy też bardzo przywiązani do tego, co gotowały nasze mamy i babcie. Nieobce nam krewetki, mule, avocado, ale bardzo lubimy też buraki i kapustę, kluski i pączki, pieczemy chleb i ciasta. To, co gotujemy, to efekt naszych podróży i bardzo silnych wpływów tradycji rodzinnych.
Książka zawiera przepisy dla tych, którzy lubią i potrafią gotować, ale również bardzo proste przepisy na dania, z którymi każdy sobie poradzi. O swoich ulubionych potrawach mówią pisarze: Jacek Dehnel, Olga Tokarczuk, Andrzej Stasiuk, Krystyna Kofta, artyści: Mirosław Bałka, Katarzyna Kozyra, Joanna Rajkowska, politycy: Barbara Labuda, Janusz Palikot, Magdalena Środa oraz muzycy, aktorzy, kuratorzy, krytycy, dziennikarze. W sumie ponad sto osób.
Książka składa się z właściwego tekstu podzielonego na pory roku (żyjemy zgodnie z rytmem przyrody!), indeksu nazwisk z krótkimi notami o autorach i indeksu potraw. Anda Rottenberg wprowadza nas w ten artystyczno-kulinarny świat i komentuje.
Znajdziecie tu Państwo przepisy głównie wegetariańskie, z ustępstwem dla ryb i owoców morza.
Książka jest bardzo starannie wydana z 30 kolorowymi ilustracjami według kolaży Alicji Białej.
Świetna książka zachęcająca do kulinarnej pomysłowości. Do czytania nie tylko w kuchni!
Szczegóły
Autor: Anda Rottenberg
Wydawnictwo: A5
ISBN: 9788365614407
Języki: polski
Rok wydania: 2021
Ilość stron: 320
Format: 17x24.5 cm
Oprawa: Twarda
Waga: 0.664 kg
Recenzje
Klienci, którzy kupili oglądany produkt kupili także:
Berlińska depresja
Dziennik
Dziennik
Wydawnictwo Krytyki Politycznej
Jak ugryżć teatr współczesny?
Fundacja im. Tymoteusza Karpowicza
Projekt Rośliny
wyd. 2021
wyd. 2021
Buchmann
Chleb
wyd.3
wyd.3
Buchmann
Warsztat ceramika. Jak tworzyć piękne rzeczy z gliny
Znak JednymSłowem